Muzicienii Ramona Horvath și Nicolas Rageau vor susține un concert la Mas i Mas Festival Barcelona, cu sprijinul ICR Madrid

Un concert de jazz susținut de muzicienii Ramona Horvath (pian) și Nicolas Rageau (contrabas) va avea loc sâmbătă, 26 august 2023, ora 19.00, în cadrul Festivalului Mas i Mas 2023 de la Barcelona, cu sprijinul ICR Madrid. Festivalul, care aniversează 20 de ani de existență cu 162 de spectacole, se desfășoară în perioada 27 iulie - 3 septembrie 2023. Cei doi muzicieni, consacrați pe scena jazz-ului internațional, vor susține un concert în prestigiosul club de jazz Jamboree.

Prin intermediul suitei Impressions d'enfance de George Enescu, Ramona Horvath și Nicolas Rageau prezintă influențele muzicii clasice asupra jazz-ului și, în același timp, impactul jazz-ului asupra compoziției clasice. Concertul Impressions of Voyage in Jazz trece în revistă piese de Debussy, Ravel, Fauré, Enescu, Duke Ellington și Billy Strayhorn. Din programul recitalului vor face parte și câteva compoziții semnate Jancy Korossy și Richard Oschanitzky (compozitor născut la Timișoara).

„Pentru mine este o mare bucurie să fiu invitată la acest festival, voi fi pentru prima oară în Barcelona, iar ideea de a cânta în acest club renumit, care face parte dintre cele mai prestigioase cluburi de jazz din Europa, mă onorează”, declară Ramona Horvath.

Ramona Horvath este, potrivit revistei „Jazz Hot”, unul dintre cei mai originali pianiști ai jazz-ului parizian. În calitate de creatoare, ea prezintă o gamă largă de influențe, de la Ellington la muzica tradițională orientală, trecând prin bebop și muzica americană.

Nicolas Rageau, un excelent basist parizian care și-a început cariera de jazzman la New York (unde a locuit ani de zile), a cântat și a înregistrat cu Benny Golson, Johnny Griffin, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Peter Bernstein, Joe Magnarelli, etc.

Cei doi muzicieni au înregistrat trei albume împreună, în formații diferite (trio, cvartet). Cel mai recent, Le Sucrier Velours (2019), a fost descris ca fiind excelent de ziarul„Libération”. O altă publicație, „Les Dernières Nouvelles de Jazz”, a vorbit despre acest duo ca despre o osmoză perfectă.

Festivalul Mas i Mas Barcelona este o manifestare consacrată la nivel internațional, ce se evidențiază prin faptul că merge dincolo de jazz, programând și muzică flamenco, soul, R&B, rumba, muzica urbană, latino și electronică. Prima ediție a avut loc în 2003, cu intenția de a deveni o manifestare culturală de primă importanță în timpul lunilor de vară, când activitatea muzicală în capitala Cataloniei este mai redusă.