„Journal à Klausenburg”, „Le dernier chemin de Dracula” şi „Chants”, lansate la Klausenburg Café-Konditorei

Editura Eikon lansează, vineri, 22 februarie, ora 13.00, carţile „Journal à Klausenburg”, scrisă de jurnalistul Octavian Hoandra, „Le dernier chemin de Dracula”, de Florian Bichir, şi „Chants”, scrisă de Vasile Dâncu.
Lansarea va fi prezentată de Christophe Pomez, directorul Institutului Francez din Cluj – Napoca, Irina Petraş, Horia Bădescu, Constantin Cubleşan, Ion Mureşan şi Petru Poantă şi se va desfaşura la Klausenburg Café-Konditorei din Cluj-Napoca.
Cele trei cărţi sunt traduse în limba franceză de Letiţia Ilea.

Octavian Hoandră a debutat ca jurnalist la săptămânalul "NU", este fondator şi director al cotidianului Ziua de Cluj şi realizator de emisiuni radio şi tv. A tradus cartea „Valsul de adio”, scrisă de Milan Kundera, şi este autorul mai multor volume, printre care „Eclipsa de la capătul tunelului”, „Vremea Hienelor”, „Cum a murit România, cum am murit eu” şi romanul „Dreptul la frică”.
Florian Bichir este jurnalist și scriitor, licențiat în filologie și teologie ortodoxă, are master în comunicare și este doctorand în teologie. A mai publicat volumele: „Reporter în tărâmul minunilor”, „Polemici Ortodoxe”, „Alegerea Patriarhului. 41 zile ale dezinformării”, „Răfuieli în duh” și „Undercover-reportaje sub acoperire”.
Vasile Dâncu a debutat în revista Albina, Bucureşti, în anul 1967, si a colaborat la Steaua, Tribuna, România literară. I-au fost publicate volumele de poezie „Cântece”, „Gravuri lapidare”, „Simple propoziţii”. Din 2002, poetul este membru al Uniunii Scriitorilor din România.