EUROPA IN MUSICA: stagiunea muzicală a cluster-ului EUNIC Roma

În perioada 15-29 iunie 2021, Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” și EUNIC Roma prezintă stagiunea estivală a ciclului muzical anual EUROPA IN MUSICA: stagiunea muzicală a cluster-ului EUNIC Roma, un proiect inițiat în 2019 de Accademia di Romania in Roma și de Conservatorul de Muzică "Santa Cecilia".

Ediția estivală a proiectului EUROPA IN MUSICA este organizată de Conservatorul de Muzică "Santa Cecilia" din Roma și de membrii cluster-ului EUNIC Roma: Institutul Slovac la Roma și Institutul Bulgar de Cultură la Roma, care sunt și co-președinți ai cluster-ului EUNIC Roma pentru anul 2021, Forumul Austriac de Cultură din Roma, Goethe-Institut Roma, Institutul Polonez din Roma, Accademia di Romania in Roma și Academia Ungariei la Roma, în parteneriat cu Roma Culture – portalul cultural al Primăriei din Roma, precum și cu Teatrul Vila Torlonia din Roma.

Partenerii media ai ediției estivale a proiectului EUROPA IN MUSICA 2021 sunt Giornale Diplomatico, B in Rome, Abitare a Roma, Roma a Piedi, Italia a Piedi, Più Culture e Romeing.

În conformitate cu reglementările sanitare în vigoare, participarea publicului la eveniment va fi limitată și se va face doar pe baza unei rezervări prealabile la adresele de e-mail indicate în programul general, pentru fiecare concert. Pentru mai multe informații vizitați site-ul www.conservatoriosantacecilia.it

Programul stagiunii muzicale estivale EUROPA IN MUSICA cuprinde următoarele concerte:

Marți, 15 iunie 2021, ora 19:00 | Goethe-Institut Rom

Concertul de inaugurare a stagiunii muzicale estivale a clusterului EUNIC Roma

MOTION TRIO - Valerio Ciotoli, Alberto Cicero, Federico Graziani

MARCO GEROLIN & VALERIO RUSSO – soliști

În program piese de: J. S. Bach, E. Satie, M. Bonnay, V. Semionov, S. Gubajdulina, E. Grieg.

Concert organizat de Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma și Goethe Institut Rom.

Joi, 17 iunie 2021, ora 20:00 | Forumul Austriac de Cultură

Concert gipsy jazz cu TRIO DIKNU

SCHNEEBERGER: DIKNU SCHNEEBERGER chitară, JULIAN WOHLMUTH citară și CHRISTIAN WENDT contrabas.

Concert organizat de Forumul Austriac de Cultură din Roma.

Vineri, 18iunie 2021, ora 20:00 | Goethe-Institut Rom

Concert de muzică clasică cuENSEMBLE D'ACCORDO!

Diemut Poppen violă și director artistic | Gregory Ahss vioara întâi

Viori Diana Turcu, Jiska Lambrecht, Mathilde Urbani, Irene Santo, Maria Luísa Couto, Juliette Hsieh, Beatrice Hormon Viole Mila Krasnyuk, Kristine Busse, Ana Avila Violoncele Jacopo Gaudenzi, Carolin Eychmüller Contrabași João Lucas, Ana Garcia Clarinet Clara Riccucci. În program piese de:Paul Hindemith, W.A. Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Concert organizat de Goethe-Instiut Rom.

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 | Teatrul Vila Torlonia din Roma

Recital de pian susținut de BEATRICE CORI cu ocazia Sărbătorii Muzicii de la Roma 2021. În program piese de: R. Schumann, G. Ligeti și A. Scriabin.

Concert organizat de Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma, Accademia di Romania in Roma, Primăria orașului Roma și Teatrul Vila Torlonia din Roma

Joi, 24 iunie 2021 | Academia Ungariei la Roma

Ora 19.00, prezentarea volumului Franz Liszt negli anni romani e nell’Albano dell’800 de Maurizio D'Alessandro

Ora 20.00,recital de pian susținut de JÁNOS BALÁZS

În program piese de:F. Liszt; R. Wagner-F. Liszt; R. Schumann-F. Liszt; C. Saint-Saens-J. Balázs; F. Liszt-J. Balázs; S. Rachmaninoff-J. Balázs; G. Puccini-J. Balázs; J. Brahms-G. Cziffra-J. Balázs; M. Ponce-J. Balázs; J. Strauss-J. Balázs.

Concert organizat de Academia Ungariei la Roma.

Vineri, 25 iunie 2021, ora 20:30 | Institutul Polonez din Roma

Aleksander Tansman – Florilegiul muzicii de chitarăconcert susținut de citaristul italian LUCA VILLANI cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la moartea compozitorului polonez. În program piese de Aleksander Tansman.

Concert organizat de Institutul Polonez din Roma.

Marți, 29 iunie 2021, ora 19:00 | Institutul Bulgar de Cultură din Roma

Ansamblul de alămuri și percuții al Conservatorului de Muzică “Santa Cecilia” din Roma

SQUILLI DI TROMBA

Francesco Del Monte dirijor – trompetă și director artistic

Roberto Antinolfi trompetă

Ansamblu Trompete Simone Coccia, Nicolò Pulcini, Mauro Vallesi, Danilo Magni, Emilio Lippolis, Paolo Casetti, Giuseppe Mastrapasqua, Beatrice Galli, Vincenzo Ventriglia, Felix Moreno Corn Francisco Rodriguez Trombon Edward Arosemena Eufoniu Domenico Cima TubăEdgar Dutary Timpan și Percuții Berardo Di Mattia, Carol De Vito. În program piese de: C. Monteverdi; T. Susato; H. Purcell; J. S. Bach; J.E. Altenburg; E. Morricone; C. Hazell; G.Verdi.

Concert organizat de Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma și Institutul Bulgar de Cultură din Roma.