„Crăciun împodobit cu muzică românească" la Düsseldorf

Craciun impodobit cu muzica romaneasca" la Dusseldorf

Sub genericul „Crăciun împodobit cu muzică românească", în perioada 11-13 decembrie 2015 va avea loc o serie de evenimente dedicate comunităţii româneşti şi publicului german din landul Renania de Nord - Westfalia. Programul cuprinde concerte susținute de formația de muzică veche Trei parale și de Corul de tineret al Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov şi este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor şi Limba Română, în parteneriat cu Asociația Culturală Germano-Română „Ateneum" din Dusseldorf, cu sprijinul Departamentului de Cultură al orașului Düsseldorf și Muzeul Goethe din Dusseldorf.

Vineri, 11 decembrie 2015, vor avea loc două concerte de colinde susținute de Corul de tineret al Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov – la Primăria orașului Düsseldorf,  la ora 11.00 și la centrul Comercial KÖ Passage,  de la ora 13.30 – , precum și un concert festiv susținut de formația de muzică veche românească Trei parale la Castelul Jaegerhof,  la ora 19.00.

În data de 12 decembrie, de la ora 15.00, Corul de tineret al Bisericii Sfâtului Nicolae din Brașov va susține un concert pentru serbarea pomului de Crăciun la Castelul Jaegerhof, la finalul căruia vor fi înmânate daruri din partea Editurii „Curtea Veche". În aceeași zi, la ora 18.30, în incinta Muzeului Filmului din Dusseldorf, va avea loc proiecția documentarului „Călătorie muzicală prin România" (realizat de TVR Internațional, producător - Sandrino Gavriloaia, director de imagine - Andrei Coruț, traducerea în limba germană - Monica Băluțescu). Începând cu ora 20.00, este programată o întâlnire muzicală între formația Trei parale și corul orașului Dusseldorf „Res Muzica".

Programul se va încheia în data de 13 decembrie cu un concert de cântece internaționale de Crăciun, susținut de Corul de tineret al Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov la Biserica din Düsseldorf, în cadrul slujbei ortodoxe (între orele 10.00 - 12.00).

Evenimentele prefațează programul cultural din 2016, an în care conducerea culturală și administrativă a orașului Düsseldorf va acorda o atenție deosebită relațiilor istorice și culturale dintre România și Germania.