Caravana teatrului românesc, la copiii din Timocul sârbesc și Timocul bulgăresc

Proiect al Institutului Cultural Român, Caravana teatrului românesc ajunge la copiii din Timocul sârbesc (Golobăț, Petrovăț, Bor și Zaicear) și din Timocul bulgăresc (Pocraina, Gâmzova, Topoloveț, Slanotrân), în perioada 20-24 mai 2019. Actorii Teatrului pentru copii și tineret „Colibri” din Craiova vor susține o serie de opt reprezentații ale spectacolului De-a capra cu trei iezi, după Ion Creangă, scenariul și regia Iulia Cârstea, muzica: Alexandru Iosub, distribuția: Alis Ianoș, Ionica Dobrescu, Iulia Cârstea, Daniel Mirea, Rodica Prisăcaru, Emanuel Popescu.

Reprezentațiile vor avea loc la casele de cultură din Timocul sârbesc și Timocul bulgăresc după următorul program: 20 mai–Golobăț și Petrovăț, 21 mai –Bor și Zaicear, 23 mai – Pocraina și Gâmzova, 24 mai – Topoloveț și Slanotrân.

De-a capra cu trei iezi după Ion Creangă, în regia Iuliei Cârstea, este un spectacol clasic, care îmbină diferite tehnici de mânuire. Este o producție muzicală și antrenantă ce respectă firul poveștii lui Creangă, cu accente moralizatoare, dar și cu umor.

Parteneri: Filiala Serbia a Forumului European pentru Istorie și Cultură, Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria – AVE, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local și Municipal.

Intrarea este liberă.