Albastrul de Voroneț în ţara cu azulejos

Albastrul de Voronet in tara cu azulejos

Vineri, 5 august 2016, ora 19.00, Ambasada României în Republica Portugheză şi Institutul Cultural Român de la Lisabona reiau serile „Acasă". De această dată, invitaţii vor fi: Sorin Pohoaţă, Manuela Pohoață, Călin Brăteanu, Daniela Brăteanu, Ioan-Ilie Nemţoi, Alina Nemțoi.

Amfitrionii vă așteaptă la sediul Institutului Cultural Român de la Lisabona, din Rua do Barão nr.10, Alfama, pentru a vă convinge că în Bucovina raiul există. Vom fi acasă, în dulcea Bucovină, împreună cu membrii Ansamblului Studențesc ARCANUL USV al  Universității „Ștefan cel Mare" din Suceava. În costumele lor populare veți regăsi albastrul de Voroneț, roșul de Moldovița și galbenul de Humor. Acompaniați de cobză, ne vor spune cea mai frumoasă poveste despre un ținut binecuvântat, pe care nu-l mai poți uita niciodată.

Serile „Acasă" îi reunesc în spațiile Institutului Cultural Român de la Lisabona pe artiștii români din Portugalia, deja afirmați sau în curs de afirmare, pe studenți și universitari, pe medicii români, fiind o punte între ei şi cei de acasă.