A IV-a ediție a Festivalului Internațional „Musica Kronstadt 2017”, la Brașov

În perioada 2-9 august 2017, Festivalul Internațional „Musica Kronstadt 2017”, ediția a IV-a, ediție dedicată centenarului Dinu Lipatti aduce la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporana din Berlin, Filarmonica Sonderborg, Landeskapelle Eisenach.

Festivalul oferă o agendă unică de 15 concerte gratuite întregii comunități, o Academie de Vară alcătuită din masterclass-uri la instrumentele de suflat: oboi, clarinet, fagot, corn, acestea fiind destinate unui număr aproximativ de 80 de cursanți din țări precum Franța, Spania, Canada, Luxemburg, Germania, Republica Moldova, Romania etc.

In premieră națională, printr-un concurs de interpretare artistică. Festivalul și Academia „Musica Krosntadt 2017” oferă premii in valoare de 4500 de RON celor mai merituoși cursanți.

Unicitatea acestui Festival și Academii la nivel internațional constă în alcătuirea unei orchestre de suflători, ansamblu care va evolua în concerte alături de elitele muzicii clasice mondiale de la orchestrele mai sus menționate.

Un alt aspect unic la nivel național constă in masterclassurile de jazz/ improvizație / compoziție, curs de construit ancii de oboi și fagot, tehnică scenică, muzică de cameră dedicate instrumentelor de suflat, toate aceste discipline având un rol extrem de important în proiectul educațional-cultural.

Acest proiect este cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Institutul Cultural Român.

Ludovic Armin Cora, fondator și director executiv