Teatrul Ariel din România participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii din Ankara

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul sprijină participarea Teatrului pentru Copii și Tineret Ariel din Târgu Mureș la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional pentru Copii și Tineret Little Ladies, Little Gentlemen. Festivalul Internațional de Teatru, organizat de Direcția Teatrelor de Stat din Ankara, va avea loc, în perioada 24-29 aprilie 2024, în capitala Turciei. Țările participante la ediția din 2024 sunt: Bulgaria, Cuba, Polonia, Serbia, Spania, România, Cipru, Turkmenistan, Republica Turcia.

Pentru ediția de anul acesta au fost selectate trei companii de teatru românești, România fiind țara cu cele mai multe reprezentații din cadrul festivalului. Publicul turc va asista la trei spectacole de teatru inovatoare destinate atât celor mici, cât și celor mari. Alături de Teatrul Ariel, vor participa Lightwave Theatre Company din București cu spectacolul Micul Prinț și Teatrul „Ioan Slavici” din Arad, cu spectacolul intitulat Istoria muzicii pentru copii și părinții lor.

Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel din Târgu Mureș va fi prezent pe scena festivalului cu spectacolul nonverbal „Anotimpuri“, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0-4 ani. Reprezentațiile artistice se vor juca la sala İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi din capitala Turciei. Actorii români vor susține în zilele de 25 aprilie 2024 și 26 aprilie 2024, începând cu orele 11.00 și 14.00, câte două reprezentații zilnic, a câte 45 de minute fiecare. Spectacolul nonverbal „Anotimpuri îi invită pe cei mici să facă cunoștință cu sunetele și culorile anotimpurilor, cu viețuitoarele și miracolul naturii.

Din distribuția spectacolului de teatru fac parte actorii: Bonczidai Dezső, Nagy Tímea, Szabó Dániel, Dull János. Regia este semnată de Olga Barabás, iar scenografia este creat de Ildikó Lukácsy.

Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel din Târgu Mureș, cu un potențial artistic remarcabil, reprezintă unul dintre importantele instituții de cultură de stat din România. Participarea României la acest prestigios festival internațional, cu susținerea Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir“ din Istanbul, contribuie la promovarea, recunoașterea și aprecierea artei și culturii românești pe plan internațional.