„Stația clovnilor”, la Londra, Birmingham, Manchester și Dublin, cu ocazia Zilei Copilului

Spectacolul de teatru nonverbal Stația clovnilor, productie a Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, va fi prezentat în turneu, în perioada 25 mai – 1 iunie 2024, pe teritoriul Marii Britanii și al Irlandei, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Copilului. Proiectul este organizat de Institutul Cultural Român de la Londra, alături de Ambasada României la Londra şi Ambasada României in Irlanda.

Stația clovnilor, în regia Anei Crăciun Lambru, este un spectacol captivant, o creaţie de echipă realizată în formulă nonverbală pentru toate categoriile de vârstă. Un barbat aflat la senectute se pregătește de plecare cu trenul, având într-o valiză recuzita întregii sale vieți. Până la sosirea trenului, un grup de clovni îl implică în jocurile lor, iar împreună traversează, odată cu privitorii, registre emoţionale variate.

Primele două reprezentații vor avea loc la Londra – 25 mai, ora 11:00, la sediul ICR și 26 mai, ora 15:30, la Performance Space Willesden Green Library. Următoarele trei reprezentații vor avea loc la Galeria „Centrala”- Birmingham – 28 mai, la sediul Consulatului General al României din Manchester – 30 mai, ora 18:00, precum și la Sala Draiocht – Blanchardstown Centre din Dublin, 1 iunie, ora 11:00.

Stația clovnilor a fost selectat la festivaluri de prestigiu, printre care Edinburgh Festival Fringe (unde, la editia din 2022, artiștii au susținut o serie de cinci reprezentații), Festivalul Internațional de Teatru Puck Cluj-Napoca, unde a obținut Premiul „Mona Marian” pentru interpretare colectivă, dar și la SEAS Constanța, Festivalul Internațional Zilele Teatrului „Matei Vișniec" Suceava, urmate de un turneu în Scoția 2023 Edinburgh, Glasgow, Aberdeen.

„Stația clovnilor”

Spectacol nonverbal pentru întreaga familie, 5+

Distribuția: George Cocoş, Ioana Corban, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Dragoş Maftei, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Elena Zmucilă

Regia - Ana Crăciun Lambru, Concept costume şi păpuşi – Alexandra Budianu, Concept décor – Elena Iorga, Muzica – Diana Roman, Regia tehnica – Elena Loreta Luca, Lumini – Iulian Hardon, Lumini – Marian Năstase