Pianistul Mischa Blanos, turneu în Germania cu sprijinul ICR Berlin

Turneul pianistului Mischa Blanos, intitulat „Piano&Electronics - The Brave New World of Neoclassicalˮ, va avea loc, cu sprijinul ICR Berlin, în trei orașe din Germania oferind o călătorie sonoră captivantă ce combină armonios elemente din muzica clasică, jazz și electronică.Fiecare concert este conceput ca un moment distinct și memorabil, în care se contopesc elemente din muzica clasică și cea electronică, prezentând astfel o perspectivă proaspătă și interesantă asupra ambelor genuri muzicale.

Primul concert va avea loc la Societaetstheater din Dresda, pe 14 mai 2024, într-unul dintre cele mai prestigioase teatre ale orașului. Aici, Mischa Blanos va fascina audiența cu virtuozitatea sa la pian și cu capacitatea sa de a îmbina sunetele clasice cu elemente moderne și electronice.

A doua oprire a turneului este programată pentru 17 mai 2024, la Honig Fabrik din Hamburg, un centru cultural renumit pentru atmosfera sa eclectică și pentru sprijinul acordat artiștilor emergenți. În acest mediu inspirat, Mischa Blanos va interpreta un program variat ce va captiva atât iubitorii muzicii clasice, cât și pe cei pasionați de sunetele moderne și electronice.

Ultimul concert din cadrul turneului va avea loc pe 18 mai 2024, în cadrul Festivalului Kulturelle Landpartie din Lüchow, un eveniment cultural de amploare care atrage artiști și lucrători culturali din întreaga regiune. Aici, Mischa Blanos va împărtăși publicului său talentul unic și va contribui la atmosfera vibrantă și plină de culoare a festivalului.

Pe lângă concertele susținute în cele trei orașe, turneul include și sesiuni de lucru și colaborare cu alți artiști germani. În prima parte a turneului, Mischa Blanos va avea oportunitatea de a lucra cu artistul german Thomas Melchior pentru dezvoltarea unui proiect colaborativ ce explorează noi direcții în muzica electronică și neoclasică.

De asemenea, în timpul șederii sale în Germania, Mischa Blanos va colabora cu clarinetistul Khori Ander pentru finalizarea unui material muzical nou ce îmbină elemente din muzica clasică și cea modernă.

Prin intermediul concertelor și al colaborărilor artistice, proiectul nu doar promovează talentul și creativitatea lui Mischa Blanos, ci facilitează și un schimb cultural și artistic între România și Germania, consolidând legăturile dintre cele două țări și contribuind la îmbogățirea peisajului cultural internațional.

Mischa Blanos, (n. București) și-a făcut cunoscut numele prin abordarea sa neconvențională și inovatoare în lumea muzicii. De la o vârstă fragedă, pianul a devenit pasiunea sa, iar studiile academice în muzica clasică au constituit fundația solidă pe care și-a construit cariera sa muzicală. Ceea ce îl diferențiază pe Blanos este explorarea sa îndrăzneață a diverselor genuri muzicale, de la neoclasic la techno și ambient, prin intermediul cărora își exprimă trăirile și gândurile profunde. Proiectul său „Piano&Electronicsˮ reprezintă o manifestare vibrantă a interacțiunii dintre elementele neoclasice și muzica electronică.

Pentru mai multe informații: www.icr.ro/berlin/