MUZICA | Povești de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Române

MUZICA | Povesti de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Romane MUZICA | Povesti de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Romane MUZICA | Povesti de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Romane MUZICA | Povesti de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Romane MUZICA | Povesti de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Romane MUZICA | Povesti de iubire din Micul Paris - cu ocazia Zilei Culturii Romane

Povești de iubire din Micul Paris

cu ocazia Zilei Culturii Române

 

Recital de lieduri de Matei Bucur Mihaescu

Cu :

Matei Bucur Mihaescu, pian

Alexandra Moroiu, soprană

 

Sala bizantină, Palatul Béhague, reședinţa Ambasadorului României în Franţa

123 rue Saint-Dominique, Paris 75007

 

Joi 12 ianuarie 2017, ora 20.00

 

Intrare liberă cu rezervare obligatorie la 01 47 05 15 31 sau institut@institut-roumain.org

 

Tânărul dar déjà celebru compozitor Matei Bucur Mihăescu concertează la Paris cu ocazia Zilei Culturii Române. Un concert inedit inspirat de versurile Veronicăi Micle dedicate lui Mihai Eminescu.

Versurile poetei au fost puse pe portativul muzical cu multa melodicitate, lirism si dramatism specific lied-ului la sfarsit de secol XIX de către compozitorul Matei Bucur Mihaescu. Scriitura componistică a celor 5 lieduri, deosebit de solicitantă pentru solistul vocal, l-a determinat pe compozitor să caute cu deosebită grija pentru cele mai mici detalii, vocea care sa se plieze perfect pe concepţia sa muzicală. Astfel s-a nascut o culegere de 5 lieduri, reunite într-un CD care va fi de asemenea oferit publicului parizian cu ocazia recitalului.

 

O cântăreaţă de mare talent, soprana Alexandra Moroiu se bucură de o bogată experienţă artististică în urma cursurilor de canto urmate cu maeștri emeriți precum: Corneliu Fanateanu, Emil Crăsnaru, Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Irina Iordăchescu.  Alexandra susţine de asemenea o activitate concertistică pe scene românești și internaţionale cum sunt:  Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Cantacuzino, Opera Națională din București, Institutul Francez din București, Institutul Cultural Roman de la Viena, Palatul de concerte din Toulouse.