Cursuri de limba română la ICR Budapesta

Institutul Cultural Român la Budapesta organizează, din nou, cursuri de limbă pentru toți cei care doresc să descopere limba română sau să-și aprofundeze cunoștințele.

Cursurile se organizează atât pentru începători, cât și pentru avansați,  în perioada 5 septembrie - 9 noiembrie 2023 (Un modul durează 10 săptămâni, cu 20 de ore de curs). Ședințele cuprind două ore de curs (2x45 de minute, cu o pauză) și vor avea loc o dată pe săptămână, marți, între 17:30 – 19:15, pentru începători și joi pentru avansați, în același interval orar.

Grupele vor fi formate din 5-12 cursanţi. Pentru constituirea unei grupe este nevoie de minimum 5 cursanți, iar pentru a se stabili nivelul cunoștințelor de limba română, cursanții vor da un test, pe baza căruia se va face repartizarea pe grupe. Testul de nivel este gratuit.

Taxa de participare la cursuri: 35 de euro pe modul / persoană.

Locul de desfășurare a cursurilor: Institutul Cultural Român la Budapesta, 1146, Budapesta, Izsó u 5.

Înscrierile se fac prin completarea Formularului de înscriere atașate mai jos și prin plata taxei, până la data limită de 28 martie 2023 pentru primul modul și 27 august, pentru al doilea modul. Formularul de înscriere semnat se poate trimite scanat la adresa budapesta2@icr.ro, sau se poate depune la sediul ICR Budapesta, din str. Izsó nr 5, împreună cu dovada plății.

Taxa se va vira în următorul cont bancar de euro, deschis în România: IBAN RO63RNCB0072049713640004, Banca Comercială Română SA, Calea Victoriei 155, Sector 1, Bucureşti, COD SWIFT: RNCB RO BU.Comisionul bancar perceput pentru efectuarea transferului taxei de participare va fi plătit de către participant. Taxa se poate vira și în lei, la cerere. Taxa de participare trebuie achitată integral până la data limită de înscriere. Vă rugăm să menționați numele participantului şi „Institutul Cultural Român Budapesta" în actele de transfer bancar. Datele instituţiei pentru transfer bancar: Institutul Cultural Român, cod fiscal: 15726657, adresa: Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, cod poștal 011824 București.

Profesorii:

Grupa de începători: Claudia Magdalena Molnár

Grupa de avansați: Ibolya Dán


Claudia Magdalena Molnár este născută în România, București. Și-a obținut Licența în filologie limba şi literatura română, la Departamentul de Romanistică a Universității Eötvös Loránd, cu diplomă de merit și diploma de Master în filologie - limba şi literatura română, de asemenea cu diplomă de merit. Are o vastă experiență ca profesoară de limbă română, lucrând la Centrul de limbi străine Soter, respectiv la Centrul de limbi străine Katedra, din Budapesta. Dintre numeroșii elevi pe care i-a avut în această perioadă, toți cei care au urmat cursul de limbă română în vederea depunerii examenului de limbă română și-au luat examenul cu media de peste 4,80.

Dan Violeta-Ibolya s-a născut la Bucuresti din părinti români și maghiari. Și-a început studiile la Reghin, judetul Mures și a continuat la Cluj-Napoca. În 1987 s-a mutat la Budapesta. A obținut o diplomă în științe umane la Universitatea Eötvös Lóránd cu specializare în limba engleză. Mai târziu a obținut tot la Universitatea Eötvös Lóránd un master în limba engleză și română, iar apoi și-a continuat studiile la Departamentul de Psihologie a Universității Reformate Károli Gáspár. A dobândit experiență profesională în multe domenii de activitate, cum ar fi comerțul exterior, industria hotelieră, finanțele etc.Are o fiică, locuiește la Gyömrő.Predă limba engleză și română de aproape 20 de ani în cadrul propriei afaceri și în cadrul unor școli de limbi străine din Budapesta, dar a predat și câteva semestre la Universitatea Central European University. Curriculumul său este întotdeauna adaptat nevoilor și obiectivelor cursanților. Consideră că învățarea pe tot parcursul vieții ca obiectiv ne face fericiți și echilibrați și ne păstrează tinerețea.



FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

(se descarcă și se completeză)