Arhitectii Teodor Frolu si Dorin Stefan de la TransCentral Urban Bucharest si Oana Nituica si Claudiu Barsan-Pipu de la Universitatea de Arhitectura Bucuresti vin la Festivalul de Arhitectura din Londra pentru a dezbate strategii de actiune arhitecturala, urbana si sociala pentru un viitor mai bun al oraselor in care locuim. Invitat special Peter Bishop, Director Design for London.
Orasele lumii globale se dezvolta din ce in ce mai repede. Bucurestiul este unul dintre ele, alaturi de Londra, Berlin si multe altele. "Cum arata un oras mai bun?" este o intrebare la care toti ar trebui sa raspundem. Cum abordam aceasta problema? Cine decide cea mai buna optiune pentru viitorul orasului? Care sunt instrumentele necesare desfasurarii acestui proces? Cand vom inceta sa visam si vom incepe sa transpunem visele in actiune?
Dezbaterea reuneste arhitecti, constructori, jurnalisti si teoreticieni din Bucuresti si Londra intr-o discutie vizionara despre viata in mediul urban.
Program
7 - 7.50 pm: Cum arata un oras mai bun?Participanti: Teodor Frolu, Peter Bishop, Di Hague, Fred Manson, Ken Dytor, Steve McAdam, Marc Dorfman, Chris Horne, Dorin Stefan. Discutiile vor fi inregistrate pentru arhiva TUB.
7.50 - 8.15 pm: Pauza
8.15 - 9 pm: Stol deasupra Bucurestiului Prezentari sustinute de arhitectii Dorin Stefan, Oana Nituica si Claudiu Barsan-Pipu. Primul pas: Interfata [Metaforica] - o perspectiva mitica/actuala asupra 'trecutului-viitorului' istoriei contextuale a Bucurestiului Al doilea pas: Intervalul [Contextual] - Bucurestiul poate fi inteles daca privim un stol de porumbei si ascultam jazz Al treilea pas: Studiu de caz [Stolul arhitectural] - relatia dintre individ si grup duce la optimizarea de ansamblu a procesului, permitand schimbari dramatice ale viziunii local vs. global
Biografiile participantilor (fisier Microsoft Word in limba engleza)
Evenimentul face parte din proiectul Piata Bucurestii Noi organizat de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Ambasadei Romaniei, in cadrul Festivalului de Arhitectura din Londra 2008 .
Cand: Marti 24 iunie 2008, 7 - 9 pm;
Unde: Institutul Cultural Roman Londra.
Intrarea este libera, dar locurile sunt limitate
Rezervari la T: 020 7752 0134
E: office@icr-london.co.uk.