Concert de Crăciun „Tradiții prin ochi de copii” la Basilica dei Santi XII Apostoli din Roma, cu sprijinul Accademia di Romania

Ajuns la cea de-a opta ediție, concertul de colinde românești Tradiții prin ochi de copii din capitala Italiei va avea loc în acest an la Basilica dei Santi XII Apostoli, din Piazza dei Santi Apostoli 51, sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 18.00.

Susținut de copii români, concertul de Crăciun de la Roma este organizat de Asociația „Insieme per l’Athos”, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma, Episcopia Ortodoxă Română din Italia, și radioul național Radio România, cu patronajul Ambasadei României în Italia, Ambasadei României la Sfântul Scaun și Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

La ediția din acest an, vor interpreta formațiile corale: Corul de copii al Parohiei Ortodoxe Române S. Lorenzo Arhidiacon Mucenic de Pavona, Corul de copii al Paraclisului Adormirii Maicii Domnului, Corul Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Ieremia Proorocul” din Guidonia, Corul polifonic San Romano il Melode și Corul de tineri Nepsis al Parohiei Ortodoxe Române „Înălțarea Sfintei Cruci”.

Invitați speciali din România sunt Corul „Theotokos” al Parohiei Adormirea Maicii Domnului de la Brad Hunedoara și Maria Moldovan din Cluj Napoca. Tânăra harpistă Eva Duru va interpreta câteva colinde tradiționale românești de Crăciun.

Ca și în edițiile precedente, protagoniștii evenimentului sunt copii români născuți în Italia, printre care și cei patru prezentatori: Miriam Cosma, Teodora Surubaru, Stefano Gravelli și Iulia Pintea.

Prin această inițiativă originală, organizatorii concertului de Crăciun își propun să aducă mai aproape comunitatea românească și cea italiană pentru a-și împărtăși tradițiile în atmosfera plină de bucurie a Crăciunului.

Ediția din acest an a evenimentului Tradiții prin ochi de copii este promovată, în calitate de parteneri media, de: agenția de presă italiană Askanews, Gazeta Românească, Rotalianul, RadioDa, Corriere del Popolo Paese Roma și de televiziunile TVR Internațonal, Trinitas TV, Romit TV și RTVD.

Evenimentul este coordonat de Elena Postelnicu, corespondent în Italia pentru Radio România Actualități.