„Trix Show“, în regia lui Mihai Gruia Sandu, prezentat la Atena de trupa Teatrului Național „Aureliu Manea“ din Turda

Spectacolul Trix Show, regizat de Mihai Gruia Sandu, producție a Teatrului Național „Aureliu Manea“ din Turda, va avea o reprezentație duminică, 1 octombrie 2023, la Centrul Cultural al Primăriei din Atena. Trupa Teatrului Național „Aureliu Manea“ din Turda se va deplasa în Grecia, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, al Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA și al Ambasadei României din Atena.

„Actorii noștri vor duce Trix Show pe scena din Atena, spiritul viu și magic al poveștilor tradiționale ale lui Păcală. Va fi o experiență unică și cu siguranță vom lăsa o părticică din sufletele noastre celor ce ne vor vedea performând. Întreaga suflare turdeană trebuie să fie mândră de această trupă excepțională a teatrului. Să poți să duci peste mări și țări energia comunității din care faci parte este cea mai bună formă de promovare pentru oraș. Pentru noi mai înseamnă și împlinire profesională”, a spus Cătălin Grigoraș, manager al teatrului.

Regia și scenariul: Ioan Gruia Sandu. Scenografia: Eliza Labancz. Din distribuție fac parte actorii: George Sfetcu, Valentin Oncu, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, Maria Salcă, Alexandra Dușa, Raluca Marina Gheorghiu, Alexandru Condurat, Ingrid Neacșu, Grațiela Bădescu.

„Ce este un Trickster? Un jongleur, un farseur, un păcălitor, pus pe șotii, nebun, bufon, smecher…etc. Un personaj care, cu un nume sau altul, nu lipsește din tradiția culturală a niciunui popor. El este cel care, bătându-și joc, luând în derâdere ceea ce pentru alții pare serios și de neatins, inversează valorile și, în consecință, deși nu e niciodată agresiv sau violent, este foarte periculos pentru putere, pentru sistem. Arma lui este UMORUL. Dar, răsturnând ordinea stabilită, sau impusă, el devine un factor de schimbare, deci de progres. Tricksterul nostru național se numește sugestiv – Păcală. E din aceeași familie spirituală cu Till Eulenspiegel, Hanswurst, Reynard și mulți alți violatori ai tabu-urilor“, se arată în descrierea spectacolului.