Transferul de cărți și publicații de la edituri din România la Institutele Culturale Române din străinătate

Centrala Institutului Cultural Român a început, în decembrie 2012, transferul de cărți și publicații editate de casele de editură din România spre Institutele Culturale Române din străinătate.

Conform reglementării adoptate de conducerea Institutului Cultural Român în septembrie 2012, fiecare Institutut Cultural Român are obligația să organizeze propria Bibliotecă a Culturii Române și să organizeze Cursul de învățare a Limbii Române.

Direcția Generală a Reprezentanțelor în Străinătate asigură, în luna ianuarie și în lunile următoare ale anului 2013, transferuri de cărți de la editurile din țară la Institutele Culturale Române din străinătate. Cărțile se obțin din donații sau contracost.

Direcția Generală a Promovării Creației asigură tipărirea publicației „The Review of Romanian Books”, ce prezintă periodic publicațiile reprezentative din țară, și tipărirea seriei de volume „The Library of Romania”, ce cuprinde cărțile reprezentative ale culturii române. Toate acestea sunt destinate, de asemenea, înzestrării Institutelor Culturale Române din străinătate.