TEL AVIV. Artista de origine română Bella Rosenbaum, în seria „Portret de artist”

Seria „Portret de artist”, derulată de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, continuă cu artista israeliană de origine română Bella Rosenbaum. Materialul video transmis joi, 5 noiembrie 2020, ora 18:00, pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube ale ICR Tel Aviv va include prezentări susținute de Yael Ben-Shaul, curator al Galeriei Municipale din Hertzlyia, Andy Ceaușu, scriitor și grafician, și pictorița Bella Rosenbaum, care va dialoga cu Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv despre procesul de creație, crezul artistic, precum și despre personalitățile culturale românești și israeliene care i-au marcat cariera artistică de-a lungul timpului.

Bella Rosenbaum s-a născut la Fălticeni și a copilărit la Piatra Neamț. După terminarea liceului, a imigrat, împreună cu familia, în Israel, unde a urmat studii de arte plastice și arhitectură, după care a avut o intensă activitate în domeniu, lucrând alături de importanți pictori israelieni precum Rachel Shavit, Ruth Goldenberg etc. Lucrările sale au făcut parte din expoziții de grup și individuale prezentate în Israel, Canada, Germania, România. Bella Rosenbaum a susținut în mod constant schimburile culturale în domeniul artei contemporane între România și Israel, realizând expoziții de pictură la Piatra-Neamț, locul copilăriei sale, și prezentând lucrări ale tinerilor pictori români la Galeria Municipală din Hertzlyia.

În seria „Portret de artist” sunt realizate incursiuni culturale în activitatea artistică a unora dintre personalitățile marcante ale scenei culturale israeliene și internaționale, care au rădăcini românești sau care realizează frecvente schimburi culturale cu România.