Spectacolul „Oameni specialiˮ / „Special Peopleˮ la Battery Dance Festival din New York

Coregrafii/dansatorii români Lari Giorgescu și Teodora Velescu vor încânta publicul cu un spectacol de dans contemporan intitulat „Oameni specialiˮ / „Special Peopleˮ, care va fi prezentat în cadrul celui mai longeviv festival de dans public din New York, Battery Dance Festival, aflat la ediția cu numărul 42, şi care va avea loc în perioada 12 - 18 august 2023, în Rockefeller Park. Spectacolul, o producție a UNATC „I.L. Caragiale”, realizată în parteneriat cu teatrul unteatru și cu sprijinul ICR New York, va fi prezentat în cadrul festivalului în zilele de 14 și 16 august 2023.

„Oameni specialiˮ / „Special Peopleˮ, conceput și interpretat de Lari Giorgescu, actor și dansator, și Teodora Velescu, coregrafă, investighează modalitățile prin care într-o societate hedonistă, precum cea în care trăim astăzi, dorința umană de a consuma bunuri materiale afectează atât corpul, cât și psihicul fiecăruia dintre noi. Alături de costumele realizate de creatoarea de modă Corina Boboc, coloana sonoră originală a spectacolului compusă de Electric Brother, Adrian Nour, Adrian Piciorea & Daniel Stănciucu și interpretată de Aylin Cadir completează coregrafia deosebit de expresivă pentru a reda o imagine cât mai vie a absurdului unei vieți pur materialiste.

În data de 16 august, cei doi dansatori vor susține în cadrul Festivalului și un workshop intitulat „Text, Body, Vibrationˮ, dedicat studenților la coregrafie, având ca temă studiul unui text al scriitorului Tristan Tzara, prilej de a folosi muzicalitatea și semantica mesajului scris al fondatorului mișcării literar-artistice Dada în Europa pentru a genera mișcări ale corpului.

În ediția din acest an a Battery Dance Festival vor fi prezentate cinci premiere mondiale, 14 premiere în NYC și șapte workshopuri.

Battery Dance Company a fost înființată acum 46 de ani de dansatorul și coregraful Jonathan Hollander și se distinge prin coregrafia și muzica inspirate din întreaga lume, reflectând societatea americană și multiculturalitatea acesteia. Fiindcel mai longeviv festival de dans public gratuit din New York, în fiecare an, festivalul atrage un public combinat de peste 12.000 de spectatori în persoană și peste 35.000 de spectatori virtuali. Compania, organizatoarea principală a Battery Dance Festival, este activă în proiecte civice în întreaga lume, contribuind, prin coregrafie, la consolidarea societăților afectate de conflicte militare sau interetnice.