Spectacolul coregrafic „Body Line of Thought - BLOT”, prezentat la Poznań cu sprijinul ICR Varșovia

Spectacolul de dans contemporan  Body Line of Thought a fost selectat în cadrul Festivalului „1 strona, 1 spojrzenie, 180 sekund” (O pagină, o privire, 180 de secunde) de la Poznań și va fi prezentat, în data de 15 decembrie 2023, la Teatrul Polonez de Dans de la Poznań, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia.

Proiectul coregrafic Body Line of Thought (BLOT) a fost inițiat în 2020 de coregrafele Simona Deaconescu și Vanessa Goodman. În anul 2022, Centrul Național al Dansului București a comisionat tandemul româno-canadian să reia proiectul și să creeze un spectacol cu o distribuție românească, formată din Simona Dabija și Maria Luiza Dimulescu.

BLOT explorează mișcarea în relație cu bacteriile din corpul nostru. Spectacolul arată corpul ca pe un sistem interconectat, puternic și fragil în același timp. Conceput ca un hibrid, o combinație de conferință și spectacol coregrafic, BLOT spune povestea asemănărilor dintre oameni și alte animale, cum ar fi transpirația, mirosul, reproducerea, exercițiul fizic și rezistența. De la micro la macro, spectacolul spune povestea modului în care bacteriile influențează aceste procese și ne conectează cu planeta. 

Artistele Simona Dabija și Maria Luiza Dimulescu folosesc nuditatea pentru a arăta procesele care se petrec în corpul uman. 

Spectacolul este o producție comună a Tangaj Collective din România, Action at a Distance Dance Society din Canada și a Centrului Național al Dansului București, co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și Canada Council for the Art.

BLOT se adresează spectatorilor cu vârsta peste 16 ani.