Scurtmetraje NexT @ ICR

Pe 4 iulie, peste 300 de milioane de americani sărbătoresc Ziua Independenței, iar NexT te invită să sărbătorești și tu. Nu avem focuri de artificii, stegulețe, fanfare și barbeque, dar avem un program de scurtmetraje „made in USA". Astfel, luni, 4 iulie 2011, de la oar 18.30, NexT te așteaptă la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38) să sărbătorești Ziua Națională a Statelor Unite cu filme semnate de tineri regizori de peste Ocean (precum Adrian Grenier – cunoscut mai ales pentru rolurile interpretate în The Devil Wears Prada și serialul Entourage sau Levi Abrino – monteur al scurtmetrajului God of Love, câștigătorul de anul acesta al premiului Oscar).
Din program nu vor lipsi agenții secreți, misiunile imposibile, adolescenții confruntați cu situații sângeroase, armele atomice ce amenință să distrugă planeta, viața de noapte din cazinourile din Las Vegas sau superstarurile celebre.

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.


Pigeon: Impossible/ Porumbel: Imposibil
S.U.A, 2009, 6' Regia: Lucas Martell
Walter, un agent secret începător, se confruntă cu o problemă rareori explicată la orele de instructaj: ce e de făcut când un porumbel rămâne blocat înăuntrul servietei oficiale de multe milioane de dolari care controlează o bombă nucleară.

Stardust
Belgia, 2010, 20' Regia: Nicolas Provost
Stardust este a doua parte a unei trilogii în care Nicolas Provost investighează granițele dintre ficțiune și realitate, filmând viața de zi cu zi cu o cameră ascunsă – de data aceasta în lumea cazinourilor din Las Vegas - și transformând imaginile într-un film de ficțiune, în care devine vizibil limbajul narativ și cinematografic hollywoodian.

The Lonely Bliss of the Cannonball Luke/Euforia Solitară a lui Luke, omul-ghiulea
S.U.A, 2007, 11' Regia: Levi Abrino
Un om-ghiulea pe nume Luke se întoarce acasă într-un orășel din Pennsylvania ca să se lanseze înapoi în viața fostei iubiri Hannah și a fiicei ei Elise. Cu un final apoteotic, acest film este o odă dulce-amăruie adusă omului care nu e "cu picioarele pe pământ" decât atunci când se află în aer (filmul include cascadorii realizate de David Smith Sr., omul-ghiulea deținător de record mondial).

Way up North/ În îndepărtatul nord
S.U.A, 2008, 24' Regia: Levi A. Taylor
În îndepărtatul nord este o poveste excentrică despre trădare și răzbunare plasată la ultima frontieră. Spusă pe acordurile muzicale ale trupei Rebuttals din Alaska, această comedie ambiţioasă te va face să te amuzi teribil.

Euthanasia
S.U.A, 2006, 17'
Regia: Adrian Grenier
Sam tocmai și-a luat permisul de conducere și, împreună cu prietena ei Becky, se aventurează într-o excursie cu mașina în afara orășelului lor natal. Cele două se bucură la maximum de sentimentul de libertate pe care excursia îl oferă, dar nu pentru mult timp: un accident cumplit le constrânge să se maturizeze prea repede. Acum ele sunt obligate să găsească o soluție pentru o situație de viață și de moarte.