Scurtmetraj românesc premiat la Festival on Wheels din Turcia

Scurtmetrajul Muzica în sânge de Alexandru Mavrodineanu, participant la Festival on Wheels de la Ankara-Artvin-Ordu în secțiunea Short is good, a câștigat Premiul publicului, în valoare de 1000 de euro. Prezența filmului în festival a fost susținută de Institutul Cultural Român Istanbul. Este cel de-al doilea premiu obtinut de un film românesc la Festival on Wheels, după trofeul Taurul de Aur primit anul trecut de Polițist-adjectiv, regia Corneliu Porumboiu. Anul acesta marele trofeu a revenit filmului belgian Illegal de Olivier Masset-Depasse.

A XVI-a ediție a festivalului de filme europene Festival on Wheels s-a desfășurat în perioada 3-19 decembrie în trei orașe din Turcia - Ankara, Artvin și Ordu. Organizat din 1995 de Asociația de Cinematografie din Ankara și membru al European Coordination of Film Festivals, festivalul a fost gândit de la prima ediție ca un eveniment de prezentare a filmelor europene și turcesti cinefililor din diverse orașe ale Turciei. În ultimii cincisprezece ani festivalul a vizitat Ankara, Baku (Azerbaijan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Grecia), Eskişehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kars, Kayseri, Malatya, Mersin, Samsun, Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), Tbilissi (Georgia), Van, Skopje (Macedonia).

Scurt metrajul Muzica în sânge de Alexandru Mavrodineanu este produs de Strada Film cu sprijinul CNC, în coproducţie cu Premium Films şi Les Films Promenades din Franţa.