Şcoala de vară pentru tinere cvartete, ediţia a II-a, Tescani, 7-18 iulie 2009

Sâmbătă, 18 iulie, s-a încheiat cea de-a doua ediţie a şcolii de vară de la Tescani pentru cvartete tinere organizată de Institutul Cultural Român şi Muzeul Naţional „George Enescu" la Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu – George Enescu" a Muzeului de la Tescani. Programul, de care beneficiază patru cvartete selectate din mediul studenţesc, a constat într-un stagiu de pregătire de două săptămâni sub îndrumarea unui ansamblu de prestigiu, Cvartetul Belcea (Marea Britanie).
Cele patru cvartete care au participat la cursurile susţinute de Cvartetul Belcea la ediţia de anul acesta sunt Anima (Bucureşti), Arcadia (Cluj-Napoca) Unistring (Chişinău) şi Cantabile (Bucureşti).

Şcoala de vară de la Tescani completează latura pedagogică consistentă a rezidenţiatului Cvartetului Belcea la Bucureşti, program iniţiat de ICR în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu". Începând din 2007, tinere cvartete din România şi Republica Moldova studiază alături de membrii Cvartetului Belcea. Programul de cursuri de măiestrie se va încheia în luna decembrie cu un concert susţinut la Bucureşti de cvartetele Anima (Bucureşti), Arcadia (Cluj-Napoca) şi Unistring (Chişinău).