Robert Adam, ales manager de comunicare al EUNIC

Robert Adam, ales manager de comunicare al EUNIC

Jurnalul Naţional, 1 iulie 2009

Robert Adam, coordonator de programe la ICR Paris, ales manager de comunicare al EUNIC

Robert Adam, fost responsabil pe comunicare şi coordonator de programe la ICR Paris, îndeplinește începând cu 1 iulie 2009 funcţia de manager de comunicare al Uniunii Europene a Institutelor Culturale Naţionale (EUNIC), în urma unui concurs cu candidaţi din ţările membre ale UE, transmite Mediafax.

Robert Adam este absolvent al unor instituţii academice reputate (Sorbona, École Normale Supérieure), traducător şi jurnalist şi predă un curs pe teme UE la o universitate franceză.

"Sunt extrem de încântat că pot contribui la reliefarea acelei unităţi în diversitate care este marca Europei şi sper ca din această poziţie să pot contribui la o cât mai bună poziţionare a României pe harta culturală a continentului", declara noul manager pentru comunicare al EUNIC.

Totodată, Dan Mircea Duţă, directorul Institutului Cultural Român de la Praga, a fost reales în funcţia de preşedinte al clusterului EUNIC de la Praga, pentru un mandat de un an, în 2010, mandatul său fiind reînnoit. EUNIC în Cehia este parte a Uniunii Europene a Institutelor Culturale Naţionale (EUNIC), organizaţie internaţională fondată în 2005.

Dan Mircea Duţă, director al ICR Praga din 2006, este doctor în ştiinţe cinematografice şi profesor universitar la Facultatea de Film a Universităţii Caroline din Praga. Sub preşedinţia ICR, EUNIC Praga s-a extins de la cinci membri fondatori la 14 membri.

EUNIC (www.eunic-europe.eu) reuneşte peste 30 de institute culturale naţionale sau alte structuri echivalente din ţările UE, cu un buget anual cumulat de peste 2 miliarde de euro. Organizaţia îşi propune să contribuie la afirmarea identităţii culturale europene, atât în interiorul, cât şi în afara Uniunii Europene.