Reprogramarea coproducţiei europene Obiecte pierdute

Institutul Cultural Român a decis reprogramarea coproducţiei europene Obiecte pierdute marţi, 13 mai, ora 20.00, la Cinema Studio din Bucureşti. Obiecte pierdute face parte din programul Festivalului Filmului European şi a fost programat iniţial sâmbătă, 10 mai, cu ocazia inaugurării "cinematografului regizorului român" de la Muzeul Taranului Român, un nou spaţiu dedicat cinefililor bucureşteni. Probleme apărute la aparatura de proiecţie a sălii au obligat ICR, în calitate de organizator al Festivalului Filmului European, să opteze pentru varianta reprogramării filmului la Cinema Studio, din dorinţa de a oferi publicului condiţii cât mai bune de vizionare. Biletele cumpărate pentru Obiecte pierdute vor putea fi folosite la orice altă proiecţie de la Muzeul Tăranului Român, din cadrul Festivalului.
ICR regretă acest incident şi mulţumeste publicului prezent pentru înţelegerea şi simpatia manifestate. Informăm pe această cale că tehnicienii sălii de cinema a MTR au lucrat în timpul nopţii pentru a remedia defecţiunea, astfel încât începând de astăzi, 11 mai, filmele programate în sala "Horia Bernea" a muzeului să poată fi urmărite în condiţii la fel de bune cu cele programate la Cinema Studio.

Numeroşii spectatori prezenţi la inaugurare au avut totuşi şansa unui eveniment special, graţie dialogului direct şi consistent pe care l-au purtat cu regizorii Cristian Mungiu
- invitat de această dată în calitate de realizator al unuia dintre cele şase scurtmetraje care fac parte din coproducţia Obiecte pierdute -, şi Radu Mihăileanu – ambasador european al Anului Dialogului Intercultural. S-au discutat, pe un ton colocvial, subiecte legate de noile proiecte cinematografice ale celor doi invitaţi, de necesitatea sprijinirii mai creative a filmului european, de dorinţa cineaştilor români şi europeni de a avea la dispoziţie mai multe săli de cinema, de nevoia continuării sau dezvoltării unor proiecte de coproducţie europeană, ca alternativă la producţiile hollywood-iene.
Programul de astăzi, 11 mai, al Festivalului Filmului European este:

Cinema Studio /

Întoarcerea berzelor - Slovacia, 2007, 96 min., ora 18:00, în prezenţa regizorului
Puiul, peştele şi crabul regal - Spania, 2008, 86 min., ora 20:00
Totul pe gratis - Croaţia, 2006, 94 min., ora 22:00

Sala "Horia Bernea" a Muzeului Tăranului Român /

Îngeri orbiţi - Danemarca, 2006, ora 15:00
Fiecare a şaptea persoană - Luxemburg, 2006, 75 min., ora 17:00
Maestrul - Polonia, 2005, 115 min., ora 19:00
Fadourile - Portugalia, 2007, 85 min., ora 21:15

Contact media:
 
Biroul de presă al ICR, 
e-mail : biroul.presa@icr.ro, tel 031 7100 625