Recomandare: Stațiunea, de Alexandru Ecovoiu, traducere în limba spaniolă

Titlul cărții: Stațiunea
Autor: Alexandru Ecovoiu
Traducere în limba spaniolă: Joaquín Garrigós
Editura: Verbum
ISBN: 9788490749111
Data apariţiei: 2019
Nr. pagini: 150

Despre carte
„Din punct de vedere formal, cartea e un creuzet al tuturor posibilităților prozastice atașate din reflex postmodernismului. Mai mult decît în Saludos, unde vocile alternative ale naratorului și ale dublului său călător construiesc o melodie dual[, aici fiecare personaj își cântă propria arie, într-o structură aparent simplă, dar din care rezultă de fapt o simfonie complexă, tulburată contrapunctic de cea mai acută dintre voci, a celui fără nume, a naratorului, a autorului, a celui care nu e nici Romancierul, dar care scrie de fapt romanul, a unui Godot pe care Stațiunea îl așteaptă de fapt fără s-o știe.” (Luminița Marcu)

„Alexandru Ecovoiu reușește să aducă un suflu proaspăt, un aer de modernitate în proza românească de azi. Stilul său elegant fără ostentație se adaptează perfect conținutului cărții.” (Tudorel Urian)

Despre autor
Alexandru Ecovoiu (n. 1943) a debutat în anii ’80, iar în atenţia publicului şi a criticii literare a intrat cu adevărat în 1995, odată cu apariţia romanului Saludos (Premiul Uniunii Scriitorilor din România, 1996; nominalizat la Premiul „LiterArt – XXI”, SUA, 1997; Premiul revistei Observator, München, 1998). Confirmarea talentului său a venit în anul 1997, cînd a fost publicat romanul Staţiunea (Premiul Academiei Române). În 2001 publică volumul Cei trei copii-Mozart (nominalizat la Premiul ASPRO), iar în 2002 romanul Sigma (Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti). De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut Saludos (2004, 2014); Ordinea (2005); Sigma (2005, ediţia a II-a); Staţiunea (2007, ediţia a II-a); Cei trei copii-Mozart (2008, ediţia a II-a) şi După Sodoma (2012); Premiul „Cartea anului” acordat de Filiala Bucureşti a Uniunii Scriitorilor din România; Premiul „Cel mai bun scriitor al anului 2012”, pentru acest roman, acordat de Clubul de Proză, Uniunea Scriitorilor din România). Saludos, Ordinea, Cei trei copii-Mozart au fost traduse în limbi de largă circulaţie.

Link la prezentarea realizată de David Grande, Editura Verbum: https://youtu.be/NKurs6cgASk