Participare românească la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim

Institutul Cultural Român din Tel Aviv vă invită, în perioada 3 – 15 august 2009, la a 34-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim. Sub titlul מרומניה סיפורים עממים ... היה היה פעם/ "Once Upon A time: A Romanian Imaginary"/ „A fost odată ca niciodată...", artistele Ema Hagiu şi Monika Pădureţ, membre ale Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, cunoscute pentru lucrările inspirate din poveşti, legende şi basme româneşti, vor prezenta lucrări unicat sau serii mici.
Monika Pădureţ va expune ceramică: obiecte decorative şi de podoabă, realizate în tehnici tradiţionale, din argilă cu glazuri şi angobe. Ema Hagiu va prezenta pictură pe sticlă, realizată într-o tehnică proprie, cu vopsele speciale în straturi, cu intervenţii cu acul (gravare) şi accente de schlachmetal, încadrate cu lemn pictat. Cele două artiste vor oferi demonstraţii de lucru şi workshop-uri ad-hoc pentru publicul prezent la târg.
Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare târg de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30-40 de standuri naţionale, prezentând obiecte decorative realizate în tehnici din cele mai diverse, de la tehnicile tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru, muzică, dans şi un târg internaţional culinar.

Festivalul va avea loc la Ierusalim, lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld" din „Sultan´s Pool", Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser". Programul de vizitare a târgului este cuprins între orele 18:00 – 23:00 de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sâmbăta.

Mai multe informaţii:
http://www.jerusalem.muni.il/yotzer/eng/all.htm, www.icr.ro/tel-aviv