"Oceanul mare" la Seara de film

Vineri, 25 februarie 2011, de la ora 18.00, în cadrul programului Seara de film, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va fi proiectat documentarul Oceanul mare (2009), în regia Katharinei Copony. Va lua cuvântul producătoarea Ada Solomon.
Katharina Copony s-a născut în 1972 la Graz şi a studiat la Viena. Documentarul Il Palazzo, realizat în 2006, a fost recompensat cu premiul Arte pentru cel mai bun german documentar în 2006. Documentarul Oceanul mare (coproducţie Germania – România – Austria) a obţinut Premiul pentru film documentar în cadrul Duisburg Filmweek, Germania, în 2009.

Sinopsis
Spaţiul urban românesc, marcat de varii influenţe culturale, fie ele occidentale, fie orientale, a fost, începând cu anii '90, locul în care foarte multi imigranţi chinezi şi-au găsit rostul. Evitând problemele generale pe care toţi străinii le au, filmul urmăreşte discret şi profund trei istorii ale unor chinezi aflaţi în confruntarea zilnică cu concurenţa comercială, cu nedreptatea şi ilegalităţile sau cu dezacordurile religioase.
Toate drumurile celor trei duc, într-un fel sau altul, la centrul comercial Europa, epicentrul vieţii sociale, nu lipsite de singurătate sau pericole.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.