Lucrările artiștilor rezidenți ai academiilor și institutelor străine din Roma, la cea de-a 20 a ediție Spazi Aperti

Cea de-a XX-a ediție a expoziției internaționale de artă contemporană Spazi Aperti va fi inaugurată marți, 7 iunie, orele 19 de către Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român și sub patronajul Ambasadei României în Italia. Ediția aniversară se va desfășura în intervalul 7-19 iunie, în Galeria de Artă și anexe: studiourile artiștilor și parcul Accademia di Romania in Roma cu intrare din Viale delle Belle Arti 110.

Ediția din acest an va găzdui lucrările a 21 de artiști internaționali, rezidenți în academiile şi institutele străine din Roma: American Academy in Rome, Academia Belgica, Accademia di Danimarca, Istituto Svizzero, Accademia di Francia a Roma – Villa Medici, Accademia Tedesca Roma-Villa Massimo, The British School at Rome, Accademia di Romania in Roma și Real Academia de España en Roma. Cele 21 de proiecte de pictură, grafică, video, sunet, instalație și fotografie aduc în fața publicului o amplă diversitate a limbajului artistic și oferă o viziune curajoasă și inovativă asupra contextului contemporan.

În cadrul expoziției Spazi Aperti, pe data de 7 iunie la ora 19, în Galeria de Artă Accademia di Romania in Roma, publicul va putea asista la performance-ul pianistului Hans Ludemann, artist în rezidență la Accademia Tedesca Roma - Villa Massimo.

Spazi Aperti este un eveniment unic, conceput de Accademia di Romania in Roma, exclusiv pentru artiștii în rezidență din Roma și bazat pe un concept original creat de artiștii bursierii „Vasile Pârvan”, în anul 2003. Având în vedere tradiția expoziției și faptul că a ajuns să fie unul dintre reperele artei contemporane în realitatea multiculturală din capitala Italiei, fiecare ediție a expoziției Spazi Aperti funcționează ca un pilon de susținere a tinerilor artiști străini și ca un vector de condensare a comunității la nivelul academiilor străine din Roma.

Lista participanților din acest an:

1. CHARLIE AUBRY, Accademia di Francia a Roma-Villa Medici

2. MARTA AZPARREN, Real Academia de España en Roma

3. MANUELE CERUTTI, American Academy in Rome

4. DAVID CZUPRYN, Accademia Tedesca Roma- Villa Massimo

5. HELOISE DELEGUE, The British School at Rome

6. FATTUCCHIERE, Instituto Svizzero

7. JORGE FUEMBUENA LOSCERTALES, Real Academia de España en Roma

8. MATHIEU PEYROULET GHILINI, Accademia di Francia a Roma - Villa Medici

9. SUSANN MARIA HEMPEL, Accademia Tedesca Roma, Villa Massimo

10. THEA AMALIE KÄSZNER, Accademia di Danimarca

11. AUTUMN KNIGHT, American Academy in Rome

12. ELENA LAVELLÉS, Real Academia de España en Roma

13. HANS LÜDEMANN, Accademia Tedesca Roma - Villa Massimo

14. VALERIO MORABITO, American Academy in Rome

15. ALEXANDRA OANCEA, Accademia di Romania in Roma

16. CLAUDIO PESTANA, The British School at Rome

17. ELISE PEROI, Academia Belgica

18. MIREIA C. SALADRIGUES, Real Academia de España en Roma

19. IGOR SANTOS, American Academy in Rome

20. JO STOCKHAM, The British School at Rome

21. LUKAS ZERBST, Accademia Tedesca Roma - Villa Serpentara

Curator expoziție– Alexandra Oancea, bursieră „Vasile Pârvan” 2021.

ACCESUL PUBLICULUI:

Intrarea la vernisajul expoziției din data de 7 iunie, ora 19:00, este liberă. Pentru a putea vizita expoziția în perioada 8- 19 iunie, accesul vizitatorilor se va efectua doar pe bază de rezervare la adresa de email accadromania@accadromania.it./alexandra.boanta@icr.ro. Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada 8-19 iunie, în intervalul 10:00-13:00 – 15:00-18:00