George Alexandru Pleșca participă la Festivalul Internaţional de Dans Solo de la Ierusalim cu sprijinul ICR Tel Aviv

A doua ediție a Festivalului Internațional de Dans Solo de la Ierusalim are loc în perioada 5-9 septembrie 2023, la Hansen House. În urma selecției realizate de un juriu specializat, format din profesioniști din domeniul dansului, a fost selectat spectacolul de dans solo care va reprezenta România în programul internațional al evenimentului: „Principium” (parte din performance-ul „Processed 24% / Female gaze into self”), coregrafia Daniel Dragomir, în interpretarea lui George Alexandru Pleșca. Spectacolul, care este prezent la Ierusalim cu sprijinul  ICR Tel Aviv, va avea două reprezentații în zilele de 6 și 7 septembrie.

„Expresivitatea vine din onestitatea cu sine însuși, în primul rând, apoi cu cei din jur. Pentru a fi expresiv, un artist trebuie să fie receptiv, atent, prezent în moment și flexibil, atât corporal, cât și mental în fața schimbărilor.” Așa crede performerul și coregraful George Alexandru Pleșca, artist care a ales dansul ca o formă de conectare cu corpul și de exprimare creativă. A început să danseze din primii ani de școală, părinții săi conducându-l atunci către dansul sportiv. O accidentare l-a îndepărtat pentru câțiva ani de hobby-ul său, dar a revenit în lumea dansului în liceu, când a intrat într-o trupă de street dance din orașul natal, Bacău. Un festival de teatru de la Timișoara (T4T) l-a inspirat și a decis să își continue studiile la U.N.A.T.C., secția Coregrafie.

Daniel Alexandru Dragomir este coregraf, interpret, profesor și manager al companiei de dans contemporan Contemporary Creative Dreamers. Este absolvent al Departamentului de Coregrafie din cadrul U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” din București, cu studii de licență și masterat. Dragomir are un rol important pe scena dansului contemporan românesc, ajutând la dezvoltarea acestui domeniu, prin organizarea de ateliere de dans cu profesori români, dar și cu profesori recunoscuți la nivel internațional, precum Fabian Wixe, Vittoria de Ferrari Sapetto, Laly Ayguade, Rob Hayden, Winston Raynolds. În calitate de coregraf, a realizat lucrările “When Darkness Becomes Light” 2017, “Nihil Sine Deo” 2019, “The Last Raid of Humankind” 2021. Spectacolele sale sunt prezentate publicului larg prin turnee realizate în întreaga țară și în străinătate.