GALA Tânărului Actor HOP 2021. Urmăriţi şi votaţi DansActorul!

Ediția cu numărul 24 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 2-4 septembrie. Biletele pentru eveniment vor fi puse în vânzare la Casa de bilete a Teatrului Prichindel din Alba Iulia.

Pentru trofeele HOP, 26 de tineri dansactori vor concura și vor demonstra, în 10 minute (secțiunea Individual), sau 15 minute (secțiunea Grup), că monologul sau dialogul lui Caragiale, pus pe mișcare, creează un univers coregrafic autentic. Vor demonstra că universul lui Caragiale este o lume în mișcare. Peste timp și spațiu. Până la competiția începutului de septembrie, invităm publicul să-i cunoască pe artiști și să urmărească campania online GALA HOP. Votează DansActorul anului 2021!

Zilnic, în perioada 12 august – 2 septembrie, cei 11 artişti de la secţiunea Individual şi cei 15 artiști de la secțiunea Grup ies la rampă și se prezintă prin scurte filme realizate de ei înșiși. Haideți să-i urmărim, căci este primul lor contact cu publicul Galei HOP!

În zilele de 2 și 3 septembrie, de la ora 18.00, publicul poate urmări concursul din sala de spectacol a Casei de Cultură a Studenților sau transmisiunea în direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) şi apoi, în 4 septembrie, până la ora 16.00 are timp să voteze dansactorii preferați pewww.galahop.uniter.ro. Votul publicului contează! Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor, sâmbătă, 4 septembrie, ora 19.00.

UNITER

*

Tema: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: „Caragiale – o lume în mişcare”

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: Gigi Căciuleanu

Concursul Galei HOP: 2-3 septembrie, ora 18.00

Festivitatea de decernare a premiilor: 4 septembrie, ora 19.00

PARTENERII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2021

Organizatori: Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, Consiliul Județean Alba, Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

Parteneri: Institutul Cultural Român, TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania, ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune

Partener cultural: Radio RFI România

Parteneri media: Ziarul Metropolis, LiterNet, d’E-pîn-geac, Daily Magazine, Zile și Nopți, urban.ro

Eveniment transmis LIVE de: RoEvents

Partener de monitorizare: MediaTrust

Locația: Casa de Cultură a Studenților, Alba Iulia

Prima concurentă se prezintă: