Fond de carte ICR la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi

Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, Republica Moldova, a fost recent îmbogăţită cu o colecţie de carte românească, oferită de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării. Astfel, în cadrul Bibliotecii a fost inaugurat Fondul de carte al Institutului Cultural Român, constând, pentru început, în 151 de titluri din diverse domenii şi însumând un total de 262 de exemplare. De asemenea, la Biblioteca Universităţii sunt acum disponibile şi publicaţii periodice susţinute de ICR: Limba română, Semn, Destin Românesc, Sud-Est Cultural, Clipa, Lettre Internationale.

Având o tradiţie de peste 60 de ani, Biblioteca Ştiinţifică dispune de peste un milion de exemplare (volume tipărite, publicaţii periodice, materiale multimedia), fiind una dintre cele mai importante biblioteci din Republica Moldova.

Proiectul iniţiat de Direcţia Români din Afara Ţării are în vedere nu doar creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti, ci şi menţinerea relaţiilor strânse cu românii din ţările vecine, cu cei din diaspora, în efortul de a le conserva şi valoriza identitatea culturală în ţările în care trăiesc.