Festivalul Cinemascop din Eforie Sud a ajuns la a patra ediție!

Centrul Ceh București, organizatorul festivalului, alături de EUNIC România, Asociația Forumul Artelor Vizuale, RADEF RomâniaFilm și Primăria Orașului Eforie, invită publicul între 1-8 august 2021 să descopere filme europene, expoziții, ateliere creative pentru copii, o bibliotecă pop-up, un colț de experiență VR și alte surprize în cadrul Festivalului Cinemascop, unul dintre cele mai importante evenimente ale verii care ale loc pentru a patra ediție consecutiv la Eforie Sud.

Propunerea cinematografică a Institutului Cultural Român, membru EUNIC România și partener al proiectului încă de la prima ediție, este filmul Comoara(r. Corneliu Porumboiu, România, 2015, 89 min.). Filmul va fi proiectat în gala de închidere a festivalului, pe 8 august, de la ora 21:00.

Povestea festivalului Cinemascop a început în 2018. Centrul Ceh București a redeschis atunci grădina de vară din Eforie Sud, care nu mai fusese activă din 2004. Clădirea ajunsese într-o stare de degradare semnificativă, însă sub tonele de moloz și vegetație se ascundea, de fapt, un cinematograf în aer liber perfect funcțional, care, cu îmbunătățirile aduse de-a lungul ultimilor 4 ani, a ajuns un simbol al voinței și nevoii de cultură în zonele în care aceasta nu este prezentă. An de an, turiștii și localnicii s-au bucurat din nou de câteva zile de august petrecute într-o grădină de vară, pe litoral. Anul 2021 aduce o evoluție neașteptată a spațiului, odată cu proiectul Eforie Colorat, care constă într-un program ce se întinde pe 90 de zile, toată perioada estivală, în care grădina de vară este deschisă zilnic, cu filme, expoziții și alte elemente educative și culturale.

Participarea la festival este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de persoane, iar distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.

Mai multe detalii despre festivalul Cinemascop, aici.