Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times

New York, 17 martie 2008 – Cea mai importantă instituţie de artă modernă din lume, Museum of Modern Art din New York, l-a angajat pe artistul român Dan Perjovschi să creeze o pagină de promovare a muzeului în cotidianul The New York Times.
Ediţia din 12 martie 2008 a cotidianului cu cea mai mare influenţă în presa scrisă conţine în secţiunea specială Museums o pagină cu desene de Dan Perjovschi
. Ales de MoMA să reprezinte imaginea muzeului în acest număr din The New York Times, Perjovschi începe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane şi a felului cum este prezentată astăzi de către marile muzee (inclusiv de către MoMA) – o listă în care putem citit: „Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop". Influenţa muzeului newyorkez şi capacitatea sa de a comisiona aproape oricare artist contemporan în viaţă, fac ca alegerea lui Dan Perjovschi să fie cu atât mai impresionantă.
Roxana Marcoci
, curator al MoMA, a organizat în perioada 2 mai – 27 august 2007 prima expoziţie individuală a artistului român în Statele Unite, What Happened to US?. Perjovschi a desenat timp de câteva zile, de faţă cu vizitatorii muzeului, unul dintre pereţii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, făcând comentarii grafice legate de contextul social şi politic actual în relaţie cu arta. Prezenţa lui Dan Perjovschi la MoMA a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Român din New York.