CONCURS // Cele mai frumoase cărţi din România, ediţia a II-a

Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură invită editurile să participe la concursul naţional de design de carte Cele mai frumoase cărţi din România, ediţia a II-a (2013). Proiectul doreşte să puncteze excelenţa în domeniul designului de carte, să stimuleze creativitatea şi elementele inovatoare, să medieze dialogul dintre graficieni, editori şi public.
Concursul se adresează editurilor, graficienilor sau designerilor de carte din România și Republica Moldova, și se desfășoară în parteneriat cu Federația Editorilor din România.

Înscrierile au loc până la 10 septembrie 2013.
Juriul este compus din: Matei Câlţia, Radu Manelici, Alexe Popescu, Raluca Bem Neamu, Anamaria Pravicencu şi Géraldine Lay (Franţa). Jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie 2013, iar juriul va selecta un număr de minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie în perioada 4-8 noiembrie la UNAgaleria. Toate cărţile câştigătoare vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” – Târgul de Carte de la Leipzig, ediţia 2014 şi vor fi incluse în expoziţiile organizate de Stiftung Buchkunst.

Juriul din acest an va acorda şi 6 premii - Premiul I, Premiul II şi Premiul III şi 3 premii speciale:
- Premiul pentru cea mai bună ilustraţie, - Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii, - Premiul pentru carte bibliofilă (pentru categoria specială a acestor lucrări care vor fi jurizate separat, în acest an).

Fiecare aplicant poate participa cu orice număr de titluri. Cărţile trebuie trimise (într-un exemplar) la una dintre adresele de mai jos, însoţite de formularul de înscriere. Alăturat, găsiți regulamentul care descrie condiţiile de participare, formularul de înscriere si prezentarea proiectului.

Adresa pentru trimiterea cărţilor:
Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură
în atenţia drei Maria Bora, 0733-117755
Str. Patriciu Barbu nr. 13, 400141, Cluj-Napoca

Adresa unde cărţile pot fi duse personal:
Muzeul Naţional al Literaturii Romane,
în atenţia dlui Dragoş NEAMU
Bulevardul Dacia nr. 12, 010402
sector 1, Bucureşti, România

celemaifrumoasecarti.ro


formular de înscriere Regulament 2013