„Călătorie prin muzica Greciei”. Concert de Ziua Națională a Republicii Elene la Institutul Cultural Român

Calatorie prin muzica Greciei  Concert de Ziua Nationala a Republicii Elene la Institutul Cultural Roman

Miercuri, 23 martie 2016, de la ora 19.00,  cu prilejul Zilei Naționale a Greciei, la sediul Institutului Cultural Român va avea loc concertul Călătorie prin muzica Greciei susținut de Teti Kasioni (voce) și Yorgos Athanasiou (chitară). Evenimentul este organizat de Fundația Culturală Greacă în parteneriat cu ICR. Teti Kassioni și Yorgos Athanasiou vor interpreta compoziții semnate de Manos Hatzidakis, Mikis Theodorakis, Vasilis Tsitsanis, precum și de alți muzicieni importanți ai Greciei de ieri și de astăzi.

 

Teti Kassioni este o tânără interpretă și textieră de muzică pop și etno. În ultimii ani, a făcut parte din grupuri muzicale al căror scop a fost promovarea muzicii diverselor popoare - Antidotum Taranatulae, Mare Libre sau Graviton - îmbogățindu-și astfel repertoriul internațional. A colaborat cu importanți compozitori și textieri greci. Este absolventă a Secției de Limbă și Literatură Franceză a Universității Aristotel din Salonic, precum și a Secției de Traducere și Interpretare a Universității din Bologna. Acum lucrează la primul ei disc și participă la concerte pe importante scene din Grecia.

Yorgos Athanasiou s-a născut în localitatea Paramythia din regiunea Thesprotia, în Nord-Estul Greciei. A studiat chitară clasică și muzică tradițională greacă, specializându-se în oud (outi). L-a avut ca profesor de chitară clasică pe solistul și compozitorul Kostas Grigoreas. A urmat seminarii de chitară clasică sub îndrumarea lui Roland Dyens, John Mills, Kostas Grigoreas, Liza Zoi și Evanghelos Asimakopoulos. A participat la grupurile muzicale de lucru organizate de Fotis Siotas.

Concertul se desfășoară sub egida Ambasadei Republicii Elene la București și este sponsorizat de Piraeus Bank, Imobiliara Chrissoveloni, LOUX, Dirent și Phoenicia Grand Hotel.  

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Partener media: Observator cultural

 Afiș: (c) Daniel Cozma