Cafeneaua limbilor străine sărbătorită la Stockholm de Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită pentru prima dată, sub egida „Anul Limbilor Europene 2001‟, la inițiativa UE și a Consiliului Europei, are loc la data de 26 septembrie în fiecare an, pentru a marca importanța comunicării și a limbilor străine. Anul acesta, Ziua Europeană a Limbilor se sărbătorește marți, 26 septembrie, între orele 9.00-15.00, cu o cafenea a limbilor străine, care se va desfășura la Europahuset (etajul 2, Regeringsgatan 65, Stockholm, Suedia). În cadrul întâlnirii vor fi susținute cursuri scurte de limbă în aproximativ 20 de limbi,printre care română, estonă, esperanto, franceză, germană, ucraineană, islandeză și limbajul semnelor. Evenimentul constituie o oportunitate unică de a afla despre cum pot fi învățate limbi străine. Clasele școlare din gimnaziu și liceu vor avea acces gratuit, iar vizita va dura aproximativ 45 de minute.

Din partea României, vor participa reprezentanți ai Institutului Cultural Român din Stockholm, care vor prezenta fenomene lingvistice specifice limbii române, dar și elemente de cultură și civilizație românească.

Programul iniţiat de reprezentanţa Comisiei Europene la Stockholm a fost conceput ca un complement al cursurilor de limbă oferite de diversele institute și ambasade din rețeaua EUNIC. Rețeaua Ziua Limbilor în Suedia este formată dintr-o serie de ambasade, institute de limbi străine.

Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Europene a Limbilor constituie o modalitate de a promova cursuri în diferite limbi pentru elevii suedezi de liceu, precum și de a promova valorile culturale europene.

Evenimentul este organizat de către Reprezentanța Comisiei Europene în Suedia în colaborare cu institute culturale europene și alte organe naționale din domeniul culturii care promovează cultura și limbile străine în afara granițelor naționale.