Artista Dana Pop radiografiază fotografic prima generaţie postcomunistă în expoziţia „After the New Man“

Vernisaj: joi 26 aprilie 6.30pm

Fascinată de schimbările recente din România, artista Dana Popa îşi îndreaptă atenţia asupra generaţiei născute chiar înainte sau imediat după sfârşitul comunismului. „After the New Man" este portretul intim al unei societăţi în proces de vindecare,  al tinereţii şi amintirilor efemere ale unui timp trecut, care mai amprentează încă oamenii şi peisajele. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Foto8 Gallery.

Reminiscenţe ale copilăriei artistei se regăsesc nu numai în blocurile de apartamente sau în maşinile vechi, ci şi în starea de spirit a bătrânilor şi tinerilor deopotrivă. Trecutul recent juxtapus cu noile idealuri ale consumerismului global configurează portretul unei generaţii care nu îşi caută locul şi identitatea în istorie.

Expoziţia prezintă fotografiile Danei Popa, alături de vechi imagini şi obiecte de familie din arhiva personală a artistei.

Dana Popa (n. 1977) a absolvit masterul în Fotografie Documentară la London College of Communication În prezent trăieşte şi lucrează în Londra, fiind interesată în special de teme sociale şi drepturile omului. A expus la Noorderlicht Photofestival în Leeuwarden, la Musée de l'Elysée în Lausanne, Kiyosato Museum of Photographic Arts în Tokyo şi la Open Society Institute în New York. Fotografiile sale au fost publicate în numeroase reviste de specialitate precum Days Japan, Portfolio, British Journal of Photography, Vrij Nederland, 8 magazine şi Next Level. Seria not Natasha a fost publicată într-o carte de autor de Autograph ABP în 2009. Mai multe detalii la: www.danapopa.com

Evenimente asociate

Proiecţie film „E pericoloso sporgersi" de Nae Caranfil - marţi 15 mai, 7.00pm

Romania | 1993 | 104 min | regizor: Nae Caranfil | cu: Nathalie Bonnifay, Costel Cascaval, George Alexandru, Marius Stanescu, Coca Bloos, Marius Florea In romana cu subtitrare in engleza.

Filmul de debut al lui Nae Caranfil prezintă, cu distanţă ironică, existenţa sufocantă, bovarismul şi decadenţa morală a vieţii în România în timpul ultimilor ani ai regimului comunist. Construită sub forma a trei poveşti tipice pentru tineretul cinic şi derutat al Epocii de Aur, pelicula este o excelentă punere în valoare a talentului lui Nae Caranfil de a descrie credibil şi realist diferite medii sociale şi tipologii, şi de a nara cu umor poveşti bogate în substanţa epică.

Nae Caranfil (n. 1960, Bucureşti) este un binecunoscut regizor şi scenarist. După o serie de scurt-metraje realizate în anii 80, Caranfil a debutat în 1993 cu lungmetrajul E Pericoloso Sporgersi, urmat de Asfalt Tango (1996), Dolce Far Niente (1998), Filantropica (2001) şi Restul e tăcere (2007).

Expoziţia continuă până pe 26 mai 2012.  Program: luni-vineri 10am-6pm, sâmbătă 11 am- 4pm.