„Acasă”, în regia lui Radu Ciorniciuc, propus la Festivalul Filmului European din Canada

În perioada 12-28 noiembrie 2021 EUNIC Canada, împreună cu Delegația UE și cu Institutul de Film Canadian (CFI) organizează a 37-a ediție a Festivalului de Film European (EUFF). Promovat sub sloganul „Experimentează Europa fără diferențe de fus orar”, festivalul va avea loc anul acesta în sistem online, vizionarea filmelor selecționate fiind permisă pe întreg teritoriul țării și limitată la acesta (geo-blocked).

EUFF din Canada este unul dintre proiectele fanion de diplomație publică și culturală ale cluster-ului EUNIC local, la care participă toate Statele Membre UE și care generează un interes viu în rândurile publicului canadian. Biroul EUNIC din cadrul ICR, împreună cu Ambasada României la Ottawa au propus filmul românesc documentar de lungmetraj „Acasă”, în regia lui Radu Ciorniciuc.

Lansat în anul 2020, filmul a câștigat mai multe premii în festivalurile de la Sarajevo, Cracovia, Munchen și Salonic, dar și la Sundance Festival din SUA. Preocupat în creațiile sale de probleme legate de drepturile omului și de cele de mediu, Radu Ciorniciuc prezintă în documentarul Acasă povestea inedită a unei familii din Delta citadină Văcărești. Filmul va fi accesibil publicului pentru vizionarea online în data de 16 noiembrie 2021 pentru un interval de 48 de ore.

Toate filmele vor fi difuzate în limbile lor originale, cu subtitrare în limba engleză și, în unele cazuri, în franceză.

Mai multe informații despre festival se pot găsi la acest link: https://www.euffonline.ca.