Voltaj și Zdob și Zdub, la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” din Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău susține organizarea concertului extraordinar „FRATZ”, care va aduce pe aceeași scenă două legendare formații românești de rock: „Voltaj” și „Zdob și Zdub”, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția 2024. Evenimentul este organizat de I.P. Organizația Concertistică și Management Artistic „Moldova-Concert” și va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, pe data de 6 martie 2024, la ora 18.00.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” - cel mai mare eveniment muzical din Republica Moldova, este organizat de Ministerul Culturii din Republica Moldova prin intermediul celor mai importante instituții cu profil muzical din subordine: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă, I.P. Organizația Concertistică și Management Artistic „Moldova-Concert”, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Evenimentul are loc în fiecare an, în primele zile ale lunii martie. Deși majoritatea concertelor și spectacolelor au loc la Chișinău, tradițional sunt organizate concerte și în alte orașe importante din Republica Moldova: Bălți, Tiraspol, Cahul. Festivalul se remarcă în special prin diversitatea genurilor abordate (muzică clasică, populară, jazz, rock, folk, dans, operă etc.) dar și prin numărul mare de evenimente ce au loc în fiecare zi și prin durată: de la 10 zile până la două săptămâni.

Parteneri media: TVR Moldova și Radio Chișinău