Violonista Clara CERNAT și pianistul Thierry HUILLET în concert la Veneția de Ziua Națională a României

Violonista Clara CERNAT si pianistul Thierry HUILLET in concert la Venetia de Ziua Nationala a Romaniei

Vineri, 27 noiembrie 2015, ora 19:00, la Palazzetto Bru Zane din Veneția (San Polo 2368, 30125 Veneția), Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția,în parteneriat cu Palazzetto Bru Zane - Centre de musique romantique française di Venezia, sub patronajul Ambasadei României în Italia, organizează ultimul concert ENESCU 60. Recitalul va fi susținut de violonista Clara CERNAT și pianistul Thierry HUILLET. În program piese de: George ENESCU, Gabriel FAURÉ, Camille SAINT-SAËNS, Maurice RAVEL și Thierry HUILLET.

Evenimentul beneficiază de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român și se înscrie în strategia Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția de promovare a operei marelui violonist, compozitor și dirijor George Enescu, prin intermediul unei serii de concerte organizate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la trecerea sa în eternitate. Intrarea pe bază de invitație în limita locurilor disponibile. Pentru informații: 041 524 2309; e-mail. istiorga@tin.it

Clara CERNAT a debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluţie muzicală rapidă şi excepţională, care a culminat cu obţinerea a cinci premii internaţionale, în Franţa, Germania şi Italia,  o activitate concertistică prolifică şi numeroase înregistrări. Reprezentantă a marii şcoli româneşti de vioară, Clara Cernat a fost discipola lui Ştefan Gheorghiu la Academia de Muzică din Bucureşti, obţinând numeroase premii pentru discipline variate: vioară, muzică de cameră, analiză, armonie, istoria muzicii, folclor etc. După câştigarea, printre altele, a premiului I în cadrul concursurilor internaţionale Città di Andria şi J. S. Bach, a premiului al II-lea şi a premiului special Mozart la concursul internaţional Kloster Schöntal, Clara Cernat şi-a început cariera solo, interpretând pricipalele concerte de vioară (Ceaikovsky, Bruch, Mendelssohn, Saint-Saëns, Mozart etc) alături de orchestrele filarmonice din România. De asemenea, este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene.

Thierry HUILLET a fost admis la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris la vârsta de 15 ani şi a obţinut, trei ani mai târziu, o diplomă în pian, muzică de cameră şi acompaniament vocal. A câştigat numeroase premii internaţionale, printre care premiul I Robert Casadesus la Cleveland International Piano Competition S.U.A, premiul Busoni şi o distincţie în cadrul Competiţiei internaţionale de pian de la Tokyo. A susţinut sute de recitaluri şi concerte cu orchestră şi a înregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande şi Radiodifuziunea Română. A fost invitat să interpreteze principalele concerte de pian cu orchestre faimoase şi a susţinut recitaluri în Franţa, S.U.A., Japonia, Italia, Spania, Austria, Malaezia şi România. Lucrările compuse de Thierry Huillet au fost cântate în multe ţări, la numeroase festivaluri, de către mari muzicieni. Lucrările de compoziţie ale lui Thierry Huillet sunt publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris.

Organizatori: Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția

Cu patronajul: Ambasada României în Italia

În parteneriat cu: Palazzetto Bru Zane - Centre de musique romantique française di Venezia

Parteneri media: Venezia News, Un ospite di Venezia


COMUNICATO STAMPA COMUNICAT DE PRESĂ