România reprezentată la expoziția internațională Stanislav Libenský Award 2015

În perioada 21 octombrie 2015 - 3 ianuarie 2016, la ZIBA Prague Glass Experience Museum, va avea loc expoziția internațională de artă din sticlă Stanislav Libenský Award 2015 - eveniment prestigios din spaţiul cultural ceh ce se va desfăşura sub auspiciile Institutului Cultural Român de la Praga.

La această competiţie, România va fi reprezentată de către doamna Neagu-Cogălniceanu Camelia, absolventă a Universității Gheorghe Asachi din Iași, care va expune lucrarea intitulată "Fragile identity?". Opera sa reprezintă o interogaţie, la nivel simbolic, menită a ne deschide percepţia asupra situaţiilor particulare din viaţa cotidiană care ne solicită, aparent, o rezolvare practică prin utilizarea resurselor existente şi, transcedental, o reflecţie asupra potenţialului de exploatat în fiecare dintre noi.

În data de 20 octombrie, orele 18:00, va avea loc o seara de gală în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii premiului Stanislav Libenský urmată de vernisajul expoziției.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitație.

Stanislav Libenský Award poartă numele celui considerat a fi cel mai important artist ceh de sticlărie ale cărui lucrări, create în colaborare cu Jaroslava Brychtová, sunt prezentate în muzee și galerii din întreaga lume. Acest premiu a fost înființat în 2009 şi de atunci, anual, un juriu profesionist selectează, pe bază de aplicații, viitorii expozanţi. Concursul servește drept platformă internațională de prezentare a artiștilor tineri din domeniu și este organizat în scopul de a aduce împreună diferitele abordări și metode utilizate în acest gen de act artistic.

Marele premiu este o vizită de trei săptămâni la Școala de artă din sticlă Pilchuck din Statele Unite ale Americii.