Muzica lui Enescu, la Conservatorul Central de Muzică din Beijing

Muzica lui Enescu, la Conservatorul Central de Muzica din Beijing

Institutul Cultural Român de la Beijing a organizat pe 29 martie 2016, la Sala Auditorium din cadrul Conservatorului Central de Muzică din Beijing, concertul de pian susținut de către cunoscutul pianist român Matei Rogoz.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Conservatorul Central de Muzică din Beijing, Departamentul de Schimburi Culturale și pe Bază de Experiență Internaționale.

Doctor în muzică, interpret aplaudat în mari săli europene, dar și peste ocean, în Statele Unite ale Americii și în Cuba, pianist și profesor de pian de excepție, Matei Rogoz a prezentat în programul său compozițiile lui George Enescu, Suite no. 2 op. 10 in D Major,  Toccata, Sarabande, Pavane și Bourrée, precum și ale lui Ludwig van Beethoven, Franz Liszt și Serge Prokofiev.                                

Pe 30 martie 2016, la sediul Institutului Cultural Român de la Beijing, Matei Rogoz a conferenţiat despre „Stilistica creației muzicale enesciene" și a prezentat lucrarea sa „Sonata pentru pian în secolele XVIII și XIX. Aspecte stilistice și interpretative".

Matei Rogoz, absolvent al Liceului de Muzică din București „Dinu Lipatti" Liceul de Muzică din București, clasa Profesorului Dr. D-na Ligia Pop, al Universității Naționale de Muzică din București, clasa Profesorului Dr. Sandu Sandrin, a studiat la „Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot", cu profesorul Françoise Thinat, iar în anul 2000 a urmat cursurile de măiestrie ale pianistului Boris Bloch la "Mozarteum", în Salzburg.

În 2011, Matei Rogoz a primit titlul de doctor în muzică cu volumul intitulat „Sonata pentru pian în secolele XVIII și XIX. Aspecte stilistice și interpretative", de la Universitatea Națională de Muzică din București, în 2012, a primit Atestatul de Experiență Utilă, obținut printr-o decizie ministerială a Ministerului Comunității Franceze din Belgia, iar în 2013, Atestat de Notorietate Profesională, obținut printr-o decizie ministerială a Ministerului Comunității Franceze din Belgia.

Artistul a susținut concerte și recitaluri în România, în Franța, la Paris (Hôtel de Béhague, UNESCO, Fondation des Etats-Unis, Academia Diplomatique, Théâtre de L'Alliance Française, Muzeul de l'Armée - Hôtel des Invalides), în Saint-Bernard (Saint-Bernard Castle), în Chevilly-Larue (Sainte Colombe Church), în Austria, la Viena (Bösendorfer Hall), în Slovacia, în Statele Unite ale Americii, la New York și Washington DC (Ambasada Franței în America), în Cuba etc.