ICR Stockholm sprijină participarea regizoarei Adina Pintilie la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg din 2019

ICR Stockholm sprijina participarea regizoarei Adina Pintilie la Festivalul International de Film de la Goteborg din 2019

ICR Stockholm este pentru a unsprezecea oară partener al Festivalului Internațional de Film de la Göteborg, care se va desfășura anul acesta în perioada 25 ianuarie - 4 februarie. La ediția din acest an, festivalul a selectat patru filme românești: TOUCH ME NOT / Nu mă atinge-mă (r. Adina Pintilie, România, Germania, Cehia, Bulgaria, Franța, 2018), care va fi difuzat în cadrul secțiunii Visionaires, Infinite fotball / Fotbal infinit (r. Corneliu Porumboiu, România 2018), care va fi difuzat la categoria Masters, Thou Shalt Not Kill / Să nu ucizi (r. Catalin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, România, 2018), care va fi difuzat în cadrul secțiunii New Voices, și I Do Not Care if We Go Down in History as Barbarians / Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (r. Radu Jude, România, Germania, Bulgaria, Franța, Cehia, 2018), care va fi difuzat la secțiunea Masters.

Participarea regizoarei Adina Pintilie la festival are loc cu sprijinul ICR Stockholm. Filmul său, TOUCH ME NOT/ Nu mă atinge-mă, câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2018, va fi proiectat de patru ori pe durata festivalului.

La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conținut, cât și de limbaj cinematografic, Touch me not / Nu mă atinge-mă este o explorare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie și doi bărbați aflați în căutarea intimității. Pierdute în imensitatea rece a orașului, singurătățile lor se întâlnesc - întâmplător sau din voia destinului - într-o stranie încercare de contact.

După vizionările filmului, Adina Pintilie va participa la o sesiune de Q&A, unde va împărtăşi din experienţele sale şi va raspunde la întrebările publicului.

Totodată, regizoarea română face parte și din juriul Nordic Competition, cea mai însemnată categorie dintre competițiile festivalului.

Adina Pintilie a absolvit în 2008 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, Secția Regie Film. Filmele ei au fost selectate și premiate la festivaluri de film importante din întreaga lume. Confirmarea talentului regizoral al Adinei Pintilie a venit cu filmul Nu mă atinge-mă, care a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin, ediția 2018.

Festivalul Internațional de Film de la Göteborg este cel mai important eveniment de acest gen din Scandinavia și are anual peste 35 000 de spectatori. Festivalul proiectează zilnic 500 filme din 70 de țări, organizează un număr de 40 de seminarii, precum și multe alte activități adiacente.

Mai multe detalii despre filme și informații despre bilete se găsesc pe site-ul festivalului, www.giff.se.