- 28 March 2010 - 1 April 2010
- Etichete Film
Participare românească la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film FebioFest
Locul de desfăşurare: Cinematograful Cinestar Multiplex Anděl (Radlická 3179/1E)
Caravana cinematografică (r. Titus Muntean, dramă, 2009, 100 min.)
- duminică, 28 martie, la ora 23:00 în sala nr.12
- miercuri, 31 martie, la ora 20:30 în sala nr. 12
În română, cu subtitrare în cehă şi engleză.
Caravana cinematografică
Regia: Titus Muntean
În distribuţie: Dorian Boguţă, Mircea Diaconu, Iulia Lumînare, Alexandru Georgescu, Nicolae Urs, Melania Ursu, Maria Seleş, Cristian Szekeres, Mihai Motoiu.
Caravana Cinematografică este o comedie neagră plasată în România anilor '60. Un camion vechi, transformat într-o caravană cinematografică, ajunge într-un sat izolat de munte din Transilvania unde plouă cu găleata, pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Mircea Diaconu, Dorian Boguţă şi Iulia Lumînare sunt protagoniştii acestui film.
Cea mai fericită fată din lume
Regia: Radu Jude
În distribuţie: Andreea Boşneag, Vasile Muraru, Violeta Haret, Şerban Pavlu, Andi Vasluianu, Diana Gheorghian
Delia, o fată de 18 ani dintr-un orăşel românesc, este norocoasa câştigătoare a unei campanii de promovare organizată de o companie producătoare de băuturi răcoritoare: cu doar trei etichete de pe sticlele de suc, Delia a câştigat o maşină foarte scumpă. Fericita câştigătoare, însoţită de părinţii ei, va trebui să pornească spre capitală pentru a filma o reclamă care s-o arate pe Delia ţării întregi, drept dovadă că toată campania a fost pe bune. Pe drumul spre Bucureşti, în familie se iscă un conflict: părinţii vor sa vândă maşina pentru a deschide o mică afacere, pe când fata ar vrea s-o păstreze. O mulţime de probleme apar şi în timpul filmărilor, dar sfărşitul este fericit. Sau, cel puţin, toţi par mulţumiţi de ceea ce au primit. Filmul, bazat pe o întâmplare reală, este o tragicomedie despre oameni obişnuiţi în circumstanţe neobişnuite, despre legăturile de familie şi ceea ce se află în spatele lor.
Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţa! (r. Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Contantin Popescu Jr., Cristian Mungiu, comedie, dramă, 2009, 75 min.)
- miercuri, 31 martie, la ora 21:00, în sala nr. 10
- joi, 1 aprilie, la ora 18:30, în sala nr.10
Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţa!
Regia: Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Contantin Popescu Jr., Cristian Mungiu
În distribuţie: Ion Săpdaru, Iulian Postelnicu, Ştefan Aurel Bălaşu, Maria Junghietu, Teodor Corban, Călin Chirilă, Alexandru Nedelcu, Mihai Niţă, Cristian Grosu, Alex Mihăluş ş.a.
Site oficial: www.amintiridinepocadeaur.ro
România, anii '80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru porneşte să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare şi insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.
În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarăşul Ceauşescu îşi scoate pălăria în faţa domnului Giscard D'Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.
Curentul electric nu ajunge la Adâncatele, dar activistul sosit de la Bucureşti insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la şcoală şi pe ultimul cioban din vârful muntelui căci învăţătura te fereşte de pericole de care nici n-ai aflat.
Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliţie Sandu primeşte de la cumnatul său un porc viu şi se întreabă cum să-l taie în toiul nopţii fără să prindă de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Dănuţ vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?
La uşa Crinei sună Bughi şi cere o sticlă goală: e tânăr, arătos, dă video la bairamuri şi, de la filmele cu Bonnie şi Clyde, Crina începe să viseze.
Nevasta lui Grigore ţine post, iar el, şofer la Avicola, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko fără să-i treacă prin gând ce avere poartă cu el.
Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber (r. Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Contantin Popescu Jr., Cristian Mungiu, comedie, dramă, 2009, 70 min.)
- miercuri, 31martie, la ora 23:30 în sala nr. 10
- joi, 1 aprilie , la ora 21:00 în sala nr. 10
Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber
Regia: Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Contantin Popescu Jr., Cristian Mungiu
În distribuţie: Diana Cavallioti, Radu Iacoban, Vlad Ivanov, Tania Popa, Tania Popa, Ana Ularu
Site oficial: www.amintiridinepocadeaur.ro
Amintiri din Epoca de Aur ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor '80 recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei.
Concertul (r. Radu Mihăileanu, dramă, comedie, 2009, 119 min.)
- marţi, 30 martie, la ora 20:45 în sala nr. 11
- miercuri, 31 martie, la ora 23:15 în sala nr. 6
- joi, 1 aprilie, la ora 15:30 în sala nr. 12
În franceză şi rusă, cu subtitrare în cehă.
Concertul
Regia: Radu Mihăileanu
În distribuţie: Aleksei Guskov, Mélanie Laurent, Dmitrij Nazarov, Valerij Barinov, François Berléand, Miou-Miou, Lionel Abelanski
Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi, considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunţe la toţi interpreţii săi din orchestră care erau evrei, "jidani şi duşmani ai oamenilor", inclusiv la cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman. Andrei s-a afundat în băutură şi depresie. Acum are 50 de ani şi încă lucrează la Bolşoi. Ca om de serviciu...
Site oficial: http://www.europacorp.com/dossiers/leconcert/
Cendres et sang / Cenuşă şi sânge (r. Fanny Ardant, dramă, 2009, 105 min.)
- vineri, 26 martie, la ora 20:30, în sala nr. 12
- sâmbătă, 27 martie, la ora 15:30, în sala nr. 12
Cendres et sang / Cenuşă şi sânge
Regia: Fanny Ardant
În distribuţie: Ronit Elkabetz, Abraham Belaga, Marc Ruchmann, Claire Bouanich, Olga Tudorache, Ion Besoiu, Tudor Istodor
În română şi franceză, cu subtitrare în cehă şi engleză.
O femeie care-şi creşte singură cei trei copii după ce soţul ei a fost ucis se întoarce după 18 ani în ţară şi reînvie vechi tensiuni între familii rivale. Capul de afiş va fi israelianca Ronit Elkabetz, căreia îi revine rolul principal, în timp ce capii celor doua "clanuri" vor fi doi actori români, Olga Tudorache şi Ion Besoiu.
Site oficial: www.cendresetsang-lefilm.com