Festivalul One World Romania 2013

Festivalul One World Romania 2013
București , România. Marţi 12 Martie 2013 - Duminică 17 Martie 2013

Festivalul One World Romania există din 2008. Este singurul festival de film documentar din București și unicul dedicat drepturilor omului din România. Inițial, a fost vorba de un pui al festivalului cu același nume de la Praga, adus la București la inițiativa Centrului Ceh, dar – cu timpul - conceptul, selecția și organizarea au devenit autonome.

În 2009, membrii echipei festivalului au înființat Asociația One World Romania. În afara evenimentului din martie de la București, care creste de la o ediție la alta, Asociația organizează diferite ecouri ale festivalului de-a lungul anului. O parte din filmele selecționate ajung în fiecare toamnă în mai multe orașe din țară (One World Romania on Tour); prin parteneriate cu alte programe (Free Reel Romania, CRIM, etc.) vrem ca documentarele dedicate drepturilor omului să devină o prezență activă în tot felul de comunități, sau chiar un mijloc de coagulare a acestor comunități.

Încercăm să aducem – pe diferite căi – filmele selecționate de noi către publicul românesc: începând de anul acesta, le veți putea viziona online, pe site-ul Webkino.ro. Și vom lansa o colecție de filme pe dvd cu câteva titluri. Sunt două inițiative unice în România pentru un festival de film.

One World Romania încearcă să se apropie de alte festivaluri cu care simte ca împărtășește ceva: dragostea pentru documentar, ideea că filmele pot fi începutul unui dialog cu societatea sau credința că un film bun face cât multe conferințe. În 2012 mergem pentru prima oară la Chișinău, la Festivalul Cronograf – cu un program de filme. Ne dorim să participăm la integrarea filmului documentar în procesul educațional din România și avem tot felul de idei în acest sens.

Despre toate acestea – și multe altele – găsiți detalii pe site-ul nostru. Circulați în voie și cu voie bună!

Organizatori: One World Romania și Centrul Ceh București

Ediția 2013 va avea loc în perioada: Marţi 12 Martie 2013 - Duminică 17 Martie 2013

Mai multe detalii pe: http://www.oneworld.ro