Dezbaterea „Provocări şi soluţii curatoriale ale prezenţei României la Bienala Internaţională de Artă de la Veneţia”

Dezbaterea Provocari si solutii curatoriale ale prezentei Romaniei la Bienala Internationala de Arta de la Venetia

Masa rotundă „Provocări şi soluţii curatoriale ale prezenţei României la Bienala Internaţională de Artă de la Veneţia”, sala de conferinţe a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, Palazzo Correr, vineri 10 mai 2019, ora 16.00.

Prilejuită de participarea României la Bienală, masa rotundă „Provocări şi soluţii curatoriale ale prezenţei României la Bienala Internaţională de Artă de la Veneţia” va avea loc vineri 10 mai 2019, ora 16.00, în Sala de conferinţe a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică.

Soluţiile curatoriale, pentru o cât mai bună, vizibilă şi de impact reprezentare a României la Bienala de Artă, vor fi discutate de prof. univ. dr. Adrian Guţă (Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti), curatoarea Ioana Ciocan (vicepreşedinte pentru Bucureşti al Uniunii Artiştilor Plastici din România), criticul de artă şi curatoarea Magda Radu şi arh. Attila Kim (comisarul României la Bienala de la Veneţia). Specialiştii vor prezenta puncte de vedere avizate cu privire la organizarea şi promovarea reprezentării României la Bienala de la Veneţia, susţinând prelegeri şi dialogând cu audienţa aflată în Sala de conferinţe, apoi vor participa, la deschiderea expoziţiei din Galeria Institutului. Profesorul Adrian Guţă va conferenţia despre «Artiştii contemporani români la Bienala de la Veneţia, între tradiţie şi discontinuitate», d-na Ioana Ciocan se va apleca asupra temei «Bienala de la Veneţia în context contemporan», d-na Magda Radu va vorbi despre «Provocări ale reprezentării naţionale la Bienala de la Veneţia», iar arh. Attila Kim despre «Noua strategie pentru reprezentarea României la Bienala de la Veneţia».