Designeri români expun în Austria cu sprijinul ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Austria, organizează „Ziua Designului Românesc - dialoguri despre designul vestimentar, de bijuterii şi accesorii”, eveniment dedicat prezentării în tandem a creațiilor unor designeri români din Austria și România. Evenimentul acoperă zona designului vestimentar, de bijuterii şi accesorii, ce folosesc în producție materiale naturale, din grijă pentru natură şi sustenabilitate.

Astfel, joi, 25 aprilie, ora 17.30, are loc la Ambasada României în Republica Austria un eveniment cu public ce constă în prezentări ale designerilor invitaţi, reunite sub tema „Concept şi realizare - drumul de la idee la produsul finit”, o expoziţie de produse, o expoziţie fotografică, reprezentând o bună ocazie pentru un dialog interactiv între invitați și public.

Accesul la evenimentul de la Ambasada României în Republica Austria este permis pe bază de invitație.

Începând de luni, 29 aprilie, exponatele vor fi găzduite de Institutul Cultural Român de la Viena. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 29 aprilie - 10 mai 2024, în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00.

La evenimente vor participa cu exponate designerii: Georgiana Ciceo, Claudia Tecuceanu, Bogdan Costea, Georgiana Ştefănoaie, Andreea Grigore, Patricia Vincent, Izabella Petrut, Angela Ciobanu.

Evenimentul marchează Ziua Mondială a Designului, sărbătorită anual pe 27 aprilie.