Conferinţă. Workshop // “Culture + Creative Industries”

The Soft Power of the Art Market, Prezentare și dezbatere cu artiști și profesioniști din domeniu Cosmin Nasui, Curator și Critic de artă, România


Analiza sistemelor care sunt, în momentul de față, responsabile de producerea artei, arată problemele cu care se confundă arta contemporană în calitatea sa de soft power. Esteticile și tehnologiile secolului 21 duc la un ritm rapid, la o cantitate mare de artă, rezultatul fiind o neașteptată anonimitate, creînd un anumit tip de artă colectivă. Studiile de caz din România și Cehia vor fi punctul de pornire al prezentării și dezbaterii.

Data: 28 noiembrie 2012, ora 16.00
Locația: Centrul Ceh Praga, Rytířská 31, Praga 1
Durata: 2 ore
Capacitate: 30 persoane
Înscriere: rumunskyinstitut@seznam.cz

Cosmin Nasui a absolvit Universitatea de Artă din București și are o bogată experiență în domeniu, atât ca manager și curator, cât și ca reviewer și critic. În momentul de față este manager la unul dintre cele mai mari portaluri de artă din România, Modernism.ro și al propriei galerii. Este interesat de aducerea artei românești contemporane în prezent, din punct de vedere al conceptului, subiectului și tehnicii, de braduirea artiștilor români contemporani ca valori internaționale și de crearea și dezvoltarea de proiecte curatoriale naționale și internaționale.

Mai multe despre el la: www.cosminnasui.com and http://ro.linkedin.com/in/cosminnasui


Conferinţă. Workshop // “Culture + Creative Industries”

27-28 noiembrie 2012

Locul desfăşurării: DOX – Centrul pentru Artă Contemporană

Culture Plus este o serie de evenimente prin care EUNIC Cehia şi partenerii locali îşi propun să investigheze modalităţile prin care cultura contribuie în alte domenii. În cadrul Culture Plus sunt invitaţi experţi din diferite ţări europene, astfel ideile, opiniile şi experienţele din toată Europa sunt luate în considerare şi prezentate public.

EUNIC: http://www.eunic-online.eu/node/867

DOX: Poupětova 1, Praha 7

Tramvai: 12, 14, 24 , staţia Ortenovo náměstí
Metrou: Linia C, staţia Nádraží Holešovice

http://www.dox.cz/en/