Concert extraordinar susţinut de Marius Preda şi Mission Cimbalom, în cadrul Festivalului Jazzycolors

Concert extraordinar sustinut de Marius Preda si Mission Cimbalom, in cadrul Festivalului Jazzycolors

Institutul Cultural Român de la Paris a organizat un concert de jazz susţinut de multi-instrumentistul Marius Preda şi grupul său, Mission Cimbalom, în sala Centrului Wallonie-Bruxelles, luni, 28 noiembrie 2017, ora 20.00, în faţa a 170 de persoane. Concertul a avut loc în cadrul Festivalului Jazzycolors 2017, organizat de Forumul Institutelor Culturale Străine din Paris (FICEP), ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediţie.

Colaborarea în premieră dintre ICR Paris şi „primul ţambalagiu din istoria jazzului” s-a bucurat de un răsunător succes, concertul desfășurându-se cu sala închisă și cu listă de așteptare – o premieră pentru Centrul Wallonie-Bruxelles și o raritate consemnată şi de organizatorii Festivalului; totodată, organizatorii Jazzycolors au distins concertul drept cel mai reuşit din cadrul Festivalului.
Parteneriatul între ICR Paris și Centrul Wallonie-Bruxelles a contribuit totodată la extinderea publicului interesat de proiectele Institutului, prin captarea melomanilor fideli centrului belgian, dar şi cei din zona Marais-Beaubourg.
La spectacol au participat directoarea Centrului Wallonie-Bruxelles și membri ai Ambasadei României în Franţa.