Artiști din România la expoziția „Design without Borders” din Budapesta

Institutul Cultural Român Budapesta este din nou partenerul expoziției Design without Borders, ajunsă la a șaptea ediție, care se deschide joi, 30 mai 2019, la ora 18.00 la Új Budapest Galéria (Bálna, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12). Expoziția prezintă creațiile a peste 100 de designeri din 12 țări europene: Austria, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria, reflectând varietatea și prospețimea ideilor actuale din industriile creative. Curatorii Szigeti Szilvia și Radnóti Tamás au ales atât lucrări care se încadrează în trendul internațional, cât și unele care reflectă viziunile specifice ale autorilor. Creatorii invitați din România sunt:

Andrei Fenyo și Florina Lungu – 13x14 Studio (13x14.wordpress.com)

Agnes Lukacs – Agnes Lukacs Studio (agneslukacs.me)

Andreea Batros și Flavia Scrînteanu – Dare to rug (daretorug.com)

Ioana Ardelean – bijuterii (ioanaardelean.com)

Design without Borders este continuarea proiectului madeinhungary, un showcase anual al designului ungar timp de peste un deceniu, dar este și urmarea firească a expozițiilor MeeD, care prezenta designul autohton în context international. Evenimentul a devenit membru alEFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), al Uniunii Felstivalelor din Ungaria și este inclus în programul Festivalului de Vară din Budapesta și în cel al Nopții Muzeelor.

Partenerii evenimentului sunt: Ambasada Germaniei, Ambasada Regatului Spaniei, Institutul Cervantes din Budapesta, Institutul Camoes din Budapesta, Institutul Francez din Budapesta, Institutul Italian de Cultură, ICR Budapesta, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Institutul Slovac, EUNIC, Timkett Srl etc. Sponsor principal: CIG Pannonia.

Mai multe informații și imagini: http://madeinhungary-meed.hu/ și www.icr.ro/budapesta

Expoziția poate fi vizitată între 31 mai – 23 iunie 2019.